Šlesers Saeimā grib redzēt strādājošus uzņēmējus (80)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saeimas vēlēšanās varētu startēt daudzi uzņēmēji, tādēļ būtu nepieciešams atvieglot biznesa aprindu cilvēku iespējas savienot deputāta darbu ar atrašanos uzņēmuma pārvaldē. Uzņēmējs varētu deklarēt savus amatus, bet tos nezaudētu, taču viņš nesaņemtu atalgojumu parlamentā, laikrakstam "Diena" izteicies LPP/LC līderis Ainārs Šlesers.

Šīs ieceres oponenti tajā saskata vismaz divus riskus - biznesa un politikas vēl lielāku saplūšanu, kā arī draudus parlamenta darba kvalitātei, kurā deputātam būtu jāstrādā pilna darba diena tāpat kā jebkura uzņēmuma vadībā.

"Tas ir pilnīgs absurds," par Šlesera piedāvājumu sacīja viens no "Vienotības" veidotājiem Edgars Jaunups (JL), norādot, ka Saeimas deputāta darbs ir pilna laika darbs, nemaz nerunājot par to, ka, saglabājot amatus uzņēmumu pārvaldē, šiem cilvēkiem būs grūti distancēties no sava biznesa.

Līdzīgi ieceri vērtēja arī bijusī "Delnas" vadītāja Lolita Čigāne, kura iesaistījusies Meierovica biedrībā. Viņasprāt, rodas vairāki jautājumi - vai uzņēmēji politikā spēs strādāt visas sabiedrības interesēs, kā viņu darba kārtību ietekmēs konkrētā uzņēmuma intereses, vai tas neveicinās vēl lielāku biznesa saplūšanu ar politiku, kas ir bijis par iemeslu arī tam, ka ekonomika nav attīstījusies.

Tagad likums ļauj valsts amatpersonām, starp kurām ir arī Saeimas deputāti, būt savu uzņēmumu īpašniekiem, bet liedz ieņemt amatus kapitālsabiedrību valdēs vai padomēs. Deputāta amatu var savienot tikai ar pedagoga, zinātnieka, ārsta, profesionāla sportista un radošo darbu.

Komentāri (80)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu