Rīga suņu mēslos līdz ausīm (156)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja aicinājusi pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču uzlikt par pienākumu Rīgas izpilddirekciju administratīvo inspekciju inspektoriem kontrolēt dzīvnieku ekskrementu savākšanu. No 2009. gada līdz 2010. gada martam sodīti 209 suņu īpašnieki, taču vairāk spēka policijai suņu un to saimnieku kontrolei neesot, šodien raksta "Latvijas Avīze".

Galvaspilsētas varasvīri lepojas, ka Rīga 2014. gadā kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. Tikmēr Rīgas iedzīvotājs Vadims Petruhins vēstulē Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas jautājumu novēršanas komisijas priekšsēdētājam Dainim Turlajam atgādinājis par kādu "vienmēr aktuālu jautājumu".

"Ne tikai mani vien neapmierina tas, ka suņu saimnieki izved pastaigā savus mīluļus zālienos, kur spēlējas bērni, un zem dzīvojamo māju logiem. Viņi nekad nenovāc ekskrementus aiz saviem dzīvniekiem, lai gan pēc likuma tas būtu jādara. Pašvaldības policija ļoti cieši ievēro alkohola lietošanu sabiedriskās vietās, bet tam, vai suņu īpašnieki pilda sabiedriskās kārtības noteikumus, neseko neviens. Taču tas ir ļoti svarīgi gan no higiēnas, gan ētikas viedokļa. Īpaši asa šī problēma ir aiz Rīgas centra robežām," rakstījis rīdzinieks, atgādinot, ka "Rīga tomēr ir viena Eiropas pilsēta".

Lai uzlabotu pilsētas teritorijas tīrību un sanitāros apstākļus, Rīgas pašvaldība plāno stingrāk kontrolēt dzīvnieku ekskrementu savākšanu un uzdevusi  pilsētas izpilddirektoram Radzēvičam uzlikt par pienākumu izpilddirekciju administratīvo inspekciju inspektoriem kontrolēt dzīvnieku ekskrementu savākšanu. Tomēr kā rīkosies atbildīgās amatpersonas, var tikai nojaust. 

Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs domes deputātiem nesen ziņojis, ka no 2009. gada līdz 2010. gada martam policija sastādījusi 209 administratīvo pārkāpumu protokolus, bet vairāk spēka policijai suņu un to saimnieku kontrolei neesot. Cik nu Rīgas izpilddirekciju administratīvo inspekciju 18 inspektori paveikuši, tik paveikuši. Un par to varēja pārliecināties ne vien pilsētnieki paši, bet arī pilsētas viesi, kad šopavasar nokusa sniegs.

Saskaņā ar Rīgas domes datiem - pilsētā varētu būt apmēram 60 000 suņu. 

Komentāri (156)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu