Pasākumus Uzvaras parkā apmeklējuši aptuveni 100 tūkstoši cilvēku (241)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienas laikā pie pieminekļa "Padomju armijas karavīriem - Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem" Uzvaras parkā Rīgā bija aptuveni 100 tūkstoši cilvēku, - šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins. Pasākumi pagājuši salīdzinoši mierīgi.

Vislielākais cilvēku pieplūdums - vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku - Uzvaras parkā bijis 9.maija rīta pusē un pašā vakarā, kad pie pieminekļa notika svētku uguņošana, sacīja Voins.

Savukārt laikraksts "Vesti Segodnja", atsaucoties uz neoficiālu informāciju no policijas, informē, ka 9.maijā plkst.16.30 pie pieminekļa Uzvaras parkā bija sapulcējušies 450 tūkstoši cilvēku.

Pēc Voina teiktā, kopumā šie piemiņas pasākumi visā Latvijā pagājuši mierīgi. Gan Rīgā, gan Rēzeknē, Daugavpilī un Liepājā aizturēti cilvēki galvenokārt par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā, taču salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad aizturēto ir mazāk.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šogad šajos piemiņas pasākumos izpalika provokācijas, sacīja Voins un piebilda, ka

vienīgais provokācijas mēģinājums bijis no pašu svinētāju puses,

- veterāni bija izgatavojuši Vācijas karogu un mēģināja mīdīt to ar kājām, taču tas tika novērsts.

Voins uzteica pasākuma rīkotājus, kuri ar katru gadu arvien vairāk ieklausoties tiesībsargājošo iestāžu rekomendācijās, lai nebūtu pārkāpumu. Šogad veiksmīgi pasākumā strādājuši apsardzes firmas darbinieki, ar ko pasākuma rīkotāji bija noslēguši līgumu.

Kā ziņots, 8. un 9.maijā Rīgā, Uzvaras parkā, pie pieminekļa Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no nacistiskajiem iebrucējiem vairāki tūkstoši cilvēku svinēja Otrā pasaules kara beigu 65.gadadienu.

Svinību laikā par dažādiem administratīviem pārkāpumiem tika aizturēti arī vairāki cilvēki, kuriem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli. Kāds vīrietis pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ pat izsitis logu gar Uzvaras parku braucošam tramvajam.

Svētku izskaņā uguņošanu Uzvaras parkā vēroja vairāki tūkstoši cilvēku, galvenokārt, jaunieši. Daudzi no tiem atradās manāmā alkohola reibumā, novēroja aģentūra LETA. Tāpat tika novēroti cilvēki, kas publiskās vietās kārtoja savas dabiskās vajadzības.

Pēc pasākuma beigām pūlis pa ielas braucamo daļu devās Rīgas centra virzienā, skaļi sasaucoties un skandējot "Rossija, Rossija" jeb tulkojumā no krievu valodas: "Krievija, Krievija". Pūlī redzami arī vairāki Krievijas karogi.

Uzvaras parka apkārtnē bija apgrūtināta satiksme. Sabiedriskais transports bija pārpildīts.

Valsts policijas preses pārstāvis Aigars Bērziņš iepriekš informēja, ka par atrašanos alkohola reibumā sabiedriskā vietā kopumā vakar noformēti 26 administratīvā pārkāpuma protokoli. Seši pārkāpuma protokoli noformēti par pretošanos policijas darbiniekiem, viens - par huligānismu, bet vēl viens - par atrašanos narkotiku reibumā. Tāpat noformēti atsevišķi administratīvā pārkāpuma protokoli par smēķēšanu un apkārtnes piegružošanu.

Komentāri (241)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu