Policisti Naglas datorā atstājuši "dāvaniņu"? (213)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Žurnāliste Ilze Nagla beidzot ir atguvusi savu datoru, ko izmeklētāji paņēma 11.maija vakarā, veicot kratīšanu viņas dzīvoklī saistībā ar Neo lietu. Žurnāliste portālam TVNET pastāstīja, ka patlaban pārbauda, vai policisti viņas datorā nav atstājuši "kādu dāvaniņu".

Nagla kopā ar speciālistiem vēlas pārliecināties, ka policisti viņas datorā nav atstājuši kādu programmu, kas ļautu viņiem piekļūt žurnālistes datoram. Tāpat Naglai ir bažas, ka dators varētu būt aprīkots ar kādu "hardverisku" komponenti, kas dotu izmeklētājiem kontroles iespējas žurnālistes datorā.

Pārbaužu rezultāti varētu būt nākamnedēļ, jo arī pati žurnāliste vēlas piedalīties pārbaudēs.

Atgūst datoru

Nagla pastāstīja, ka savu datoru atguvusi piektdienas vakarā. Viņa vērsa uzmanību, ka izmeklētāja, kurai viņa iepriekš adresēja iesniegumu ar lūgumu datoru atdot, to vēl nebija saņēmusi.

Žurnāliste arī atzina, ka joprojām nav guvusi apstiprinājumu, ka informācija no viņas datora klejotu apkārt. Viņa tikai esot dzirdējusi atsevišķus cilvēkus, tostarp deputātus par to runājam.

Žurnālistes iesniegtā kratīšanas pārsūdzības lieta tagad nonākusi Centra rajona tiesā, un lēmums varētu būt jūnija vidū. Viņa atzina, ka lielāko daļu no informācijas šajā lietā viņa uzzina no citiem medijiem, nevis saņem no likumsargiem personīgi.

Neo lietā krata žurnālisti

Portāls TVNET jau vēstīja, ka 11.maija vakarā pie Naglas dzīvoklī ieradās vairāki policijas pārstāvji un veica kratīšanu. Pēc tās Nagla palika bez datora, ārējā cietā diska, flash atmiņas un vēl dažām lietām. Saistībā ar šo kratīšanu sabiedrībā kļuva aktuāls jautājums par žurnālistu un viņu informācijas avotu aizsardzību. Savukārt iekšlietu ministre Linda Mūrniece atzina, ka policija pārbauda, vai Neo ir Nagla vai Ilmārs Poikāns.

Komentāri (213)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu