Naudas iekasēšana par izkāpšanu no Gaujas ir nelikumīga (49)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ņemot vērā publiskajā telpā radīto ažiotāžu sakarā ar naudas iekasēšanu par izkāpšanu no Gaujas, atpūtas parks „Rāmkalni” ir veicis sīkāku situācijas izpēti, kā arī ir pasūtījis juridisku atzinumu, kurā skaidri ir noteikts, ka Gaujas Nacionālā parka teritorijā nav atļauts iekasēt naudu par tūristu kustību - iekāpšanu vai izkāpšanu visā parka teritorijā, to nosaka likums.

Juridiskajā atzinumā ir skaidri noteikts, ka Gaujas Nacionālā parka teritorija ir īpaša teritorija, kurā zemesgabalu gan upes krastu īpašniekiem ir jāievēro stingri ierobežojumi un ir pienākums paciest jebkāda veida apmeklētāju (tūristu) jebkāda veida pārvietošanos (kustību) par šī parka takām, ceļiem un ūdenstecēm, nav tiesību arī iekasēt naudu par tūristu pārvietošanos, kā arī Gaujas Nacionālā parka vadībai ir jānodrošina kontroles un uzraudzības funkcija, lai nepieļautu patvaļīgas zemes īpašnieku darbības.

„Uzskatām, ka Gaujas Nacionālā parka administrācijai ir nekavējoties jārīkojas, jo visas kārtis ir viņu rokās - gan izskaidrot tūristiem viņu tiesības, gan arī kontrolēt un disciplinēt zemes īpašniekus. Jo ilgāk turpinās neskaidrības, jo mazāk pievilcīga vide tūrismam

Raksta resursos pievienots Andra Grūtupa zvērinātu advokātu biroja atzinums.

Komentāri (49)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu