Ministru vietā Saeimā nāk jauni deputāti (29)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") jaunās valdības apstiprināšanas ministri nolikuši savus deputātu mandātus, tādēļ Saeimā šodien nolēma apstiprināt viņu vietā nākušo deputātu pilnvaras. Piemēram, Saeimas deputātes mandāts ticis arī Lindai Mūrniecei, jo Vaira Paegle no mandāta atteikusies, atgriežoties ASV.

"Vienotības" Saeimas frakcijā būs septiņi jauni deputāti, kuri saņems tā dēvēto mīksto mandātu uz laiku, kamēr apvienības deleģētie deputāti pildīs ministru amata pienākumus.

Premjers Dombrovskis, tāpat kā aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība") un finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība"), ievēlēti no Vidzemes apgabala. Viņu vietā Saeimas deputāta mandāts tagad apstiprināts Smiltenes novada domes priekšsēdētāja vietniecei un Smiltenes Centra vidusskolas direktorei Ilzei Verginai, 8. un 9. Saeimas un neilgu laiku arī Eiropas Parlamenta deputātei Lienei Liepiņai un Andim Caunītim - Gulbenes novada domes deputātam, kurš ir arī Valsts meža dienesta Ziemeļaustrumu virsmežniecības inženieris.

Ģirtam Valdim Kristovskim ("Vienotība") kļūstot par ārlietu ministru, no Rīgas vēlēšanu apgabala kā nākamajai Saeimas deputātes mandāts pienācās ilggadējai Saeimas deputātei Vairai Paeglei, taču viņa no tā atteikusies. Nākamā sarakstā ir Linda Mūrniece, kura kļuvusi par iekšlietu ministri. Ja viņa noliks deputāta mandātu, tad to iegūs Pasaules Dabas fonda direktors Uģis Rotbergs, kurš ir arī "Meierovica biedrības par progresīvām pārmaiņām" valdes loceklis.

No Zemgales apgabala ievēlēti trīs tagadējie ministri: ekonomikas ministrs Artis Kampars ("Vienotība"), tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība") un kultūras ministre Sarmīte Ēlerte ("Vienotība"). Viņiem noliekot mandātus, Saeimā atkal nonācis pieredzējušais "Jaunā laika" pārstāvis Jānis Reirs, Tukuma novada domas priekšsēdētāja vietnieks Aivars Volfs, kurš bijis ilggadējs Pūres pagasta padomes vadītājs, kā arī jaunais lauksaimnieks no Pļaviņu novada Ansis Saliņš, kurš ir viens no "Pilsoniskās savienības" dibinātājiem.

No Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātiem par ministriem kļuvuši trīs deputāti - vides ministrs Raimonds Vējonis, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs un satiksmes ministrs Uldis Augulis. Vējoņa vietā no Rīgas vēlēšanu apgabala par Saeimas deputātu tagad kļuvis Labklājības ministrijas konsultants invalīdu vienlīdzīgu iespēju jautājumos Māris Dzelzkalns.

No Vidzemes vēlēšanu apgabala ievēlētā Dūklava vietā deputāta mandātu iegūs Jaunpiebalgas novada domes priekšsēdētājs Laimis Šāvējs, bet no Zemgales vēlēšanu apgabala ievēlētā Auguļa vietā - Ozolnieku novada domes deputāts Guntis Rozītis.

Deputāta mandātu pēc savas vēlēšanās nolicis ZZS pārstāvis Armands Krauze, kurš ievēlēts no Vidzemes apgabala, un viņa vietā pastāvīgais deputāta mandāts apstiprināts Limbažu novada domes priekšsēdētājam Didzim Zemmeram.

Līdz ar to ZZS frakcijā būs četri jauni deputāti.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu