Tautietis testamentā novēl 250 tūkstošus Okupācijas muzejam (176)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija/TVNET

Latvijas Okupācijas muzejs saņēmis ievērojamu testamentāro novēlējumu - 250 000 AUD (130 000 latu) apmērā no pērn aprīlī mūžībā aizgājuša tautieša Jura Graudiņa Austrālijā, TVNET uzzināja muzejā.

Informāciju, ka tautietis savā testamentā iekļāvis Okupācijas muzeju, muzeja darbinieki saņēmuši neilgi pirms Ziemassvētkiem.

Par dāsno ziedotāju muzejam ir skopas ziņas: zināms, ka Juris Graudiņš dzimis 1926. gada 19.maijā Tukuma apriņķī. 1944. gadā viņš devies bēgļu gaitās uz Vāciju, no kurienes ceļš tālāk aizvedis uz Austrāliju. Pēc dzīvesbiedres nāves 2004. gadā Juri aprūpēja Sidnejas Latviešu biedrības aprūpes organizācija "Laima".

"Šis novēlējums ir ļoti svarīgs muzeja darba uzturēšanai finansiāli grūtajos apstākļos," uzsver muzeja pārstāvis Jānis Erno, vienlaikus muzeja vārdā izsakot sirsnīgu pateicību visiem, kas palīdzējuši nokārtot visas formalitātes, lai novēlējums tiktu nodots muzejam.

Skatīt pievienoto video

Komentāri (176)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu