Kots: LTV varētu lūgt sevi atzīt par maksātnespējīgu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vēl vairāk samazinot Latvijas Televīzijas (LTV) budžetu, LTV ģenerāldirektors Edgars Kots lūgs pasludināt sabiedriskās televīzijas maksātnespējas procesu. Viņš arī pieļauj iespēju mainīt "Panorāmas" raidlaiku, jo Latvijas televīzijas vakara ziņu raidījuma reitingus ietekmē komerctelevīzijās demonstrētie seriāli.

Pievienots Andas Rožukalnes komentārs

Edgars Kots stāsta, ka esot neoficiāli redzējis papīru, kurā LTV budžetā ir "iezīmēts par vienu miljonu latu mazāk". "Ja tāds process notiek, tad nevajadzētu baidīties un to vajadzētu ļoti ātri paziņot, nevis neoficiāli kaut kas notiek un neviens nevar atbildēt," kritizējis Kots.

Tāpēc LTV vadītājs aicina Finanšu ministriju oficiāli paziņot par turpmākajiem plāniem.

Maksātnespēja vēl nenozīmējot likvidāciju

"Kāda būs mana reakcija? Pēc šādas oficiālas informācijas saņemšanas es lūgšu televīziju iziet maksātnespējas procesu. Tas nenozīmē likvidēt. Maksātnespējas process nozīmē to, ka tiek iesniegta maksātnespēja un tad tiek pieņemts lēmums par sanāciju," paskaidrojis Kots.

LTV vadītājs uzsvēris, ka tā būtu skaidri pārdomāta rīcība, kā izglābt televīziju, lai tā nenonāktu līdz maksātnespējai.

"Ja notiks tā, ka televīzijai būs vēl jāsamazina budžets, tad vienīgā iespēja laicīgi izglābt sabiedrisko mediju ir tikai caur maksātnespējas procesu. Maksātnespējas process nenozīmē maksātnespējas iestāšanos. Ja uzņēmums savlaicīgi impulsē maksātnespēju, tad to var izglābt. Problēma ir tad, ja uzņēmums to nedara un iestājas maksātnespēja," paskaidrojis Kots.

Šā gada budžeta grozījumos LTV budžets palicis nemainīgs – 7,19 miljoni latu.

Apsver iespēju mainīt "Panorāmas" raidlaiku

LTV vadītājs Edgars Kots arī pavēstījis, ka Latvijas Televīzijā (LTV) tiekot apspriesta iespēja mainīt ziņu raidījuma "Panorāma" sākuma laiku.

Uz jautājumu, vai LTV ir domājusi par "Panorāmas" pārcelšanu uz plkst. 20, Kots atbildējis, ka tiek domāts par to. Vienlaikus janvārī, kad nebija seriāla "Ugunsgrēks" TV3 ēterā, skatītājs atgriezies pie LTV1 piedāvājuma pusdeviņos un situācija uzreiz mainījusies.

Tomēr Kots uzsvēris, ka par "Panorāmas" laiku jārunā ar tiem, kas reāli atbild par saturu – kanāla vadītāju, satura redaktoru un Ziņu dienesta vadītāju. Viņiem arī esot jāsagatavo Kotam konceptuāli priekšlikumi. Viņš pavēstījis, ka jau vairākas reizes ir teicis – laiki ir jāpamaina.

Runājot par reālām pārmaiņām, Kots norādījis, ka viņš viens pats nevar pieņemt lēmumu, bet tas jādara koleģiāli. Tomēr LTV vadītājam esot izjūta, ka ir iespējams pārskatīt šos raidlaikus. "Bet tās ir tikai izjūtas," viņš piebildis.

Tāpat LTV vadītājs apliecinājis, ka "Panorāmas" laiks ir pieradums un tradīcija.

"No vienas puses, šī tradīcija ir ilgstoša un to vajadzētu arī glabāt, jo lielu daļu aizpilda arī ziņas pulksten sešos. Varbūt vajag pastiprināt ziņas sešos, kas sasniedz ļoti labus rezultātus, varbūt ir jāpastiprina vakara ziņas un "Panorāma" pulksten pusdeviņos ir jāatstāj. Varbūt pats

"Panorāmas" saturiskais piedāvājums ir jāpamaina, pastiprinot vairāk analītiku, kas atkal nepretendē uz numur viens skatītāju kvantitatīvajā ziņā, bet tieši pastiprināt kvalitatīvo daļu.

Tā kā tie ir dažādi meklējumi, kas paralēli skatāmi ar politisko lēmējvaru par budžetu un sabiedrisko mediju nākotni," klāstījis Kots.

Savukārt, runājot par LTV Ziņu dienesta vadītāja Mareka Gailīša iespējamo nomaiņu, Kots atbildējis: "Man ir zināms, ka arī rīt es esmu šeit darbā un ka neviens neuzteiks manu darba līgumu. Tieši tāpat es varu teikt, ka arī rīt Ziņu dienesta vadītājs turpina darbu."

Viņš atzinis, ka jautājumi par Ziņu dienesta vadītāja nomaiņu ik pa pusgadam uzpeld, taču domu Gailīti nomainīt viņš neesot apsvēris.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu