Tauta protestē pret jaunievēlēto prezidentu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunievēlētā prezidenta Andra Bērziņa iznācienu no Saeimas ēkas pie tautas iedzīvotāji sagaidījuši visai agresīvi, aicinot viņu demisionēt. Saniknotā tauta Bērziņu pavadīja līdz Latvijas Radio ēkai un pēc tam atkal sagaidīja atpakaļ pie Saeimas nama ar skaļiem neapmierinātības svilpieniem. TVNET tapis zināms, ka nākamtrešdien, pirms Saeimas sēdes (tā notiks ceturtdien) tiek gatavota akcija ar nosaukumu "Oligarhu bēres".

Starp sanākušajiem vairākums ir negatīvi noskaņoti un Bērziņa parādīšanos saņem ar skaļiem svilpieniem un neapmierinātības saucieniem.

Neilgi pēc viņa iznākšanas ārā saniknotais pūlis spiedies virsū jaunievēlētajam prezidentam, kuram tāpēc bija jāatkāpjas līdz Saeimas ieejai. Cilvēki sauc: "Nē šim prezidentam!" un aicina viņu demisionēt.

Nespējot tikt pie vārda, Bērziņš pats devies pie cilvēkiem, sākot personīgas sarunas ar protesta dalībniekiem, parakstoties zem plakāta ar uzrakstu "Nost ar oligarhiem!".

Jaunievēlētais prezidents, protestētāju pūlim sekojot, devās uz Latvijas Radio ēku.

Pretēji sociālos medijos izskanējušajai informācijai par sabiedrības par citu politiku "Delna" rīkoto protesta akciju šovakar 20:00 pie Saeimas ēkas, organizācijas vadītāja Inese Voika sarunā ar TVNET to noliedza. Taču cilvēki interneta komentāros un sociālajos tīklos aicina iedzīvotājus plkst 20.00 pulcēties pie Saeimas nama

TVNET tapis zināms, ka nākamtrešdien, pirms Saeimas sēdes (tā notiks ceturtdien) notiks akcija ar nosaukumu "Oligarhu bēres". Plānots, ka šis pasākums vismaz sākumā norisināsies pie Balasta dambja.

Skatīt pievienotos video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu