Ārzemnieks sarūgtināts par neielaišanu Rīgas klubā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds ārzemnieks ar sievu, kura ir latviete, jutušies sarūgtināti un diskriminēti, kad viņus neielaida atpūsties Rīgas klubā „Coyote Fly”. Pāris ik gadu viesojas Latvijā, taču šādu attieksmi pret sevi piedzīvojuši pirmo reizi, pirmdien vēstīja LNT raidījums „Tautas balss”.

Kādu laiku Elīna ar vīru un mazo meitu dzīvo ārzemēs, tomēr vismaz reizi gadā cenšas atbraukt uz Latviju. Pāris kopā ar draugiem vēlējušies izbaudīt Rīgas naktsdzīvi. Izvēle bija par labu Rīgas klubam „Coyote Fly”.

Prasa reģistrēties internetā

Pirms divām nedēļām viņi gājuši uz šo klubu izklaidēties, taču apsargi lieguši viņiem ieeju, jo esot jābūt reģistrētiem kluba mājas lapā internetā. Ja reiz tāda prasība ir, Elīna ar vīru un draugu kompāniju gājuši prom un nolēmuši to apmeklēt kādu citu dienu.

„Mēs gājām nākamajā piektdienā, arī ar draugiem. Aizgājām, piegājām pie apsargiem, kuri mums teica - nē, mēs iet nevaram, jo šoreiz ir ar pierakstu,” tā „Tautas balsij” stāstīja Elīna. Kā izrādījās, reģistrēšanās mājas lapā negarantē ieeju šajā naktsklubā.

Apsargi informējuši, ka meitenēm ieeja „Coyote Fly” ir bezmaksas, savukārt vīriešiem - pēc pieraksta. „Nesaprotu, pēc kāda pieraksta, jo cilvēki, ar kuriem mēs bijām, viņi nevarēja būt ne pēc kāda pieraksta,” piebilda Elīna.

Diskriminē ārvalstniekus?

Jaunā sieviete ar vīru devušies prom, savukārt draugi palikuši. Pēc minūtēm desmit draugi tikuši ielaisti klubā. Tas Elīnas vīram raisījis pārdomas, ka apsargi neesot vēlējušies ielaist klubā viņu tāpēc vien, ka viņš ir ārvalstnieks. Pāris redzējis vēl divus tūristus, kuri gājuši prom no kluba, jo viņiem arī tika liegta ieeja tajā.

Klīstot runas, ka ceturtdienā tur laižot iekšā tūristus, savukārt piektdienās un sestdienās ne.

„Viņiem vajag mūsu naudu ceturtdienās, jo latvieši neizklaidējas, bet piektdienās, sestdienās, kad izklaidēties iet latvieši, viņi nevēlas, lai nāk tūristi,”

uzsvēra Elīnas vīrs. Elīna norādīja, ka pirmo reizi mūžā viņai liegts atpūsties kopā ar vīru.

Jaunā sieviete raidījumam atzina, ka tas bijis nepatīkami un diskriminējoši. „Tas bija ļoti diskriminējoši, jo viņš nebija kedās, ir solīds cilvēks. Es saprastu, ja būtu, pieņemsim, bars dzērumā atnācis, un, tas ir normāli, ja tad nelaistu iekšā. Tas tiešām bija šokējoši, kad es esmu Latvijā un ar savu vīru nevaru aiziet uz klubu,” norādīja Elīna.

Ārzemniekam paliek rūgtums sirdī

Lai gan Latvija Elīnas vīram esot skaista, mīļa zeme, šis gadījums „Coyote Fly” licis viņam vilties. Viņaprāt, klubam vajadzētu pārdomāt savu rīcību. Līdz šim viņam nevienā citā valstī, kur bijis, neesot bijušas problēmas ar tikšanu iekšā klubā.

„Mēs esam kopā, esam precējušies. Mēs neesam kopā uz divām naktīm, mēs esam kopā jau piecus gadus. Esmu bijis Latvijā desmit reizes, braucu šurp katru gadu uz mēnesi.

Dažreiz domāju: es šeit tērēju savu naudu, stāstu cilvēkiem par Latviju, ka te ir skaisti, cilvēki ir jauki, bet tas atstāj rūgtuma piegaršu,”

sacīja Elīnas vīrs.

Kluba „Coyote Fly” līdzīpašnieks Oskars Skara „Tautas balsij” pauda viedokli, ka šis konkrētais gadījums nebūtu jāuztver kā ārzemnieku diskriminācija. Tā kā pats notikuma brīdi klāt nav stāvējis, viņam grūti spriest, kādēļ jaunieši netika ielaisti klubā.

Klubā tikt nav vienkārši

Iespēja ieiet klubā esot gan reģistrētiem, gan nereģistrētiem klientiem, skaidroja Skara. Vienīgā atšķirība ir tāda, ka mājas lapā reģistrētajiem kluba apmeklētājiem ieeja ir bezmaksas. Savukārt, ja klients nav reģistrējies, tad samaksa ir pieci lati.

Tomēr vienalga, vai klients ir reģistrējies vai ne, ikvienam sākotnēji ir jāiztur tā saucamā apmeklētāju atlase jeb face-control. Teju vienīgā iespēja, ka klients simtprocentīgi tiek iekšā šajā naktsklubā, - ja viņa vārds ierakstīts lūgto viesu sarakstā, tātad notiek slēgtais vakars.

Skara uzsvēra:

„Mums nav tādu kritēriju: melns, balts, oranžs. Mums ir kritēriji – jāatbilst kaut kādiem uzvedības standartiem, tad tu droši vari tikt iekšā.

Skaidrs, ja klubs ir pilns, tad iekšā nevar tikt. Varbūt pēc desmit minūtēm izgāja ārā daudz cilvēku un varēja vēl tikt iekšā. Mēs nevaram garantēt tūliņ un tagad tikt iekšā.”

Pastāvot „lielais saraksts”, kad apmeklētājs var tikt šajā klubā par brīvu, un tad ir „citi saraksti”, kad ir lūgtie viesi, draugi vai notiek kāds pasākums. Tāda esot tā klubu dzīve arī citur pasaulē – var tikt iekšā un var arī netikt tajos ielaisti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu