Latvijā parādījusies bīstama sekta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā parādījusies bīstama sekta - "Baltā brālība", kuras vadītāji savulaik sludināja gan pasaules galu, gan aicināja uz masveida pašnāvībām, raksta laikraksts "Vesti Segodņa".

Sekta Latvijā jau darbojās 90. gados, taču 1993. gada novembrī pēc Kijevā notikušās svētās Sofijas katedrāles ieņemšanas, kur sektas biedri gaidīja pasaules galu, kam vēlāk sekoja sektantu un viņu vadoņu aresti, tās darbība apsīka.

Līdz šim nebija ziņas, ka Latvijā darbību būtu atsākusi "Baltā brālība", taču nule kāds vīrietis laikrakstam sūdzējies, ka viņa bijusī sieva ir iestājusies šajā sektā, tāpēc viņš vēlas viņai liegt aprūpes tiesības pār abu kopīgo bērnu.

"Baltā brālība" ir viena no visskandalozākajām reliģiskajām kustībām Krievijā. Tās pamatā ir Austrumu reliģiju pamatdogmas, kā arī teorijas par logosu, aurām, enerģiju. Bīstamība slēpjas upurēšanas tēmā, kas caurauž mācību. Organizācijas darbība tiek stingri kontrolēta; lai uzturētu disciplīnu, lieto sodus, piemēram, baltu drēbju nēsāšanas aizliegumu, nepielaišanu pie sprediķa. Ir zināmi sektas locekļu pašnāvības gadījumi pēc tam, kad tos izslēdza no brālības. Sektas locekļi tiek kūdīti pret radiniekiem, tos attēlojot kā elles izdzimumus.

"Baltā brālība" ir aprobējusi vardarbīgas psihes un uzvedības vadīšanas metodes, psihofizisko apstrādi, hipnozi. Tā atbalsta terora aktus.

Tās līderi Jurijs Krivonogovs un viņa sieva Marija Cviguna, kura sevi pasludināja par „cilvēces un Jēzus Kristus māti” – Mariju Devi Hristos, pēc katedrāles ieņemšanas Kijevā tika arestēti un notiesāti ar reāliem cietumsodiem stingrā režīma kolonijā.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu