Diviem deputāta kandidātiem liedz piedalīties vēlēšanās

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) šodien nolēma svītrot Andri Grīni un Arvi Circenu no Kristīgi demokrātiskās savienības (KDS) deputātu kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Nav dzēsta sodāmība

Par šo lēmumu balsoja seši CVK locekļi, pret balsoja divi, bet viens CVK loceklis balsojumā atturējās.

No Iekšlietu ministrijas Informācijas centra saņemtā informācija liecina, ka uz Grīni un Circenu attiecas Saeimas vēlēšanu likumā paredzētais kandidēšanas ierobežojums, jo viņiem nav dzēsta sodāmība.

Sodāmība spēkā - gadu

Abi deputātu kandidāti ir tikuši sodīti ar naudas sodu par maksātnespējas procesa pieteikuma neiesniegšanu. Naudas sods ir samaksāts, bet sodāmība spēkā ir gadu - Grīnim līdz šā gada 25.oktobrim, bet Circenam - līdz nākamā gada 7.aprīlim.

Krimināllikuma norma, pēc kuras abi deputātu kandidāti ir sodīti, ar šā gada 1.janvāri vairs nav spēkā.

CVK lēmumu no saraksta svītrotie deputātu kandidāti triju darbadienu laikā var pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā.

1966.gadā dzimušais SIA "Draiman" valdes loceklis Andris Grīnis ir pieteikts ar 16.numuru KDS Kurzemes vēlēšanu apgabala sarakstā, bet 1977.gadā dzimušais liepājnieks Arvis Circens, kurš ir direktors trijās firmās, pieteikts ar 9.numuru KDS Kurzemes vēlēšanu apgabala sarakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu