Ekonomikas ministra amata kandidāta Daniela Pavļuta biogrāfija

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziņu aģentūra LETA publicē premjera amata kandidāta Valda Dombrovska ("Vienotība") jaunveidojamās valdības ekonomikas ministra amata kandidāta Daniela Pavļuta biogrāfiju.

Pavļuts dzimis 1976.gadā Jūrmalā.

1999.gadā Pavļuts beidzis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju un ieguvis mākslas bakalaura grādu klavierspēlē, 2000.gadā Sitijas Universitātē Lielbritānijā ieguvis diplomu kultūras menedžmentā, bet 2007.gadā absolvējis Hārvarda Universitāti (ASV) un ieguvis vadības zinātņu maģistra grādu.

No 1998.gada jūnija līdz 2011.gada maijam Pavļuts bijis starptautiskā zēnu koru festivāla "Rīgas Doms" izpilddirektors, no 2001.gada jūnija līdz 2003.gada februārim bijis reklāmas aģentūras "DDB Latvija" zīmola direktors.

Savukārt no 2003.gada februāra līdz 2006.gada jūnijam viņš bijis Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretārs.

Laika posmā no 2007.gada oktobra līdz 2009.gada janvārim Pavļuts apmācību firmā "Triviums" strādājis par biznesa treneri, bet no 2008.gada marta līdz 2010.gada augustam Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā pildījis valdes locekļa un stratēģijas direktora amata pienākumus.

2010.gada 1.septembrī Pavļuts sāka darbu AS "Swedbank", kur patlaban pilda Korporatīvo attiecību pārvaldes vadītāja pienākumus.

2006.gada janvārī, pildot KM valsts sekretāra amata pienākumus, Pavļuts saskaņoja Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) toreizējās direktores Ilonas Breģes un diriģenta Ginta Glinkas līgumu par orķestra galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja pienākumu veikšanu. LNSO līgums ar Glinku paredzēja, ka diriģents sagatavo un diriģē gada laikā 10-12 jaunas koncertprogrammas ar LNSO augstā profesionālā līmenī un sniedz 20 koncertus gada laikā. Glinkas mēnešalga tika noteikta 3102 lati. Līgums tika noslēgts uz laiku līdz 2009.gada 1.jūlijam.

Tomēr 2006.gada jūnijā samilza konflikts starp Glinku un orķestri, kas 2006.gada 11.jūnijā atteicās Dzintaru koncertzālē spēlēt Glinkas vadībā koncertu "Trejādas Amerikas". Glinkam tika pārmesta neizkopta diriģēšana, kas radot stresu mūziķiem mēģinājumos un koncertos. Koncertu nodiriģēja igauņu diriģents Pauls Megi, bet Pavļuts parakstīja rīkojumu par LNSO direktora Inta Dāldera atbrīvošanu no ieņemamā amata, jo Dālderis nespēja "nodrošināt stabilu LNSO darbību un mākslinieciskā vadītāja [Ginta Glinkas] darba apstākļus". Pret Pavļuta lēmumu iebilda LNSO mūziķi.

Līgums ar Glinku tika mainīts, uz pusi samazinot darba apjomu, tomēr turpmākajās koncertsezonās Glinka ar LNSO netika sagatavojis nevienu koncertprogrammu, bet katru mēnesi viņam tika pārskaitīta 3102 latu mēnešalga.

Kad Pavļuts pameta KM valsts sekretāra amatu, tā laika kultūras ministre Helēna Demakova (TP) sacīja, ka "Daniels bija izcils valsts sekretārs, kurš simbolizē valsts pārvaldes moderno seju".

Pavļutu ekonomikas ministra amatam virzīja Zatlera reformu partija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu