Ar likumu plāno aizliegt smēķēšanu uz balkoniem

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/karlrobin

Veselības ministrija (VM) pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ierosinājuma paudusi atbalstu Ozolnieku novada domes iniciatīvai ierobežot smēķēšanu uz daudzdzīvokļu māju balkoniem un lodžijām, pastāstīja VARAM pārstāve Kristīne Barševska.

Pievienota 2.- 3. rindkopa

Rosinās grozījumus likumā

Lai normatīvajos aktos noteiktu šādus smēķēšanas aizliegumus, plānots ierosināt grozījumus likumā "Par tabakas izstrādājumu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu".

Grozījumus likumā rosinās VM, skaidroja ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders, piebilstot, ka tiks rīkotas arī diskusijas ar tiesību ekspertiem. VM uzskata, ka nesmēķējošiem iedzīvotājiem jābūt pasargātiem no tabakas dūmiem.

Šneiders nevarēja pateikt laiku, kad grozījumi likumā varētu tikt izstrādāti vai stāties spēkā, vien norādīja, ka tas nenotiks ļoti ātri.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (ZRP) uzsvēra, ka kopīga mērķa sasniegšanai šādās situācijās ļoti nozīmīgs ir visu iesaistīto institūciju koordinēts un saskaņots darbs, jo tikai tā ir iespējams sasniegt vēlamo rezultātu.

Ozolniekos aizliedz smēķēt uz balkoniem

Jau ziņots, ka Ozolnieku novada dome pieņēmusi saistošos noteikumus, nosakot smēķēšanas ierobežojumu uz daudzdzīvokļu namu lodžijām, balkoniem un pie atvērtiem logiem.

Tomēr pašvaldības izstrādātais normatīvais akts bija pretrunā ar jau spēkā esošo normatīvo regulējumu – pašvaldības savos saistošajos noteikumos nav tiesīgas noteikt papildu smēķēšanas aizliegumu, jo tas neatbilst likumam "Par tabakas izstrādājumus realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu" un Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa normām. Tāpēc VARAM nebija nekāda tiesiska pamata pašvaldības izstrādātos noteikumus saskaņot.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu