Rīgā nosaluši jau 10 cilvēki

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šā gada janvārī Rīgā un Rīgas reģionā nosaluši 10 cilvēki, informēja Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centrā.

Dati par visu Latviju nav pieejami

«Rīgā un tās rajonā janvārī nosaluši desmit cilvēki. Par visu Latviju pagaidām dati mums nav pieejami,» sacīja centra pārstāvis Guntars Grauss.

Jau vēstīts, ka pagājušajā naktī, joprojām pazeminoties gaisa temperatūrai, Rīgas nakts patversmēs ir bijis šoziem lielākais apmeklētāju skaits – 874 cilvēki, un šis skaits pietuvojies robežai, ko patversmes var uzņemt, liecina Rīgas domes sniegtā informācija.

Nakts patversmes strādā visu diennakti, un tajās ir palielināts vietu skaits līdz 897 vietām. Rīgā darbojas septiņas nakts patversmes.

Sals pieņemsies spēkā

Sinoptiķi brīdina, ka tuvākajās diennaktīs sals Latvijā pieņemsies spēkā, nakts un rīta stundās gaisa temperatūra vietām var noslīdēt zem -30 grādiem.

Valsts lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz -24..-29 grādiem, vietām Latgalē un Vidzemē, vējam norimstot un ilgāk saglabājoties skaidrām debesīm, gaiss atdzisīs līdz -30..-33 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm viszemākā gaisa temperatūra varētu būt naktī uz sestdienu un svētdienu, kad daudzviet iespējamas skaidras debesis un bezvējš.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu