Vēlas referendumu par atļauju tirgot alkoholu pēc pulksten 22

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Sākta parakstu vākšana, lai rosinātu referendumu, kas Latvijā atļautu alkohola tirdzniecību pēc pulksten 22, pavēstīja aktīvistu grupas un alkohola atlaižu meklētāja «iedzert.com» līdzdibinātājs Aigars Andersons.

Samazinātos nelegālā alkohola tirdzniecība naktīs

Viņš norādīja, ka alkohola tirdzniecības atļaušana pēc pulksten 22 ir būtisks jautājums gan biznesa un tirdzniecības vidē, gan arī iedzīvotājiem.

«Ņemot vērā pēdējā laika modi rosināt referendumus un sākt parakstu vākšanu referendumu sarīkošanai, arī mūsu aktīvistu grupa nolēmusi sākt parakstu vākšanu, mūsuprāt, Latvijas iedzīvotājiem ļoti būtiskā jautājumā – par grozījumu veikšanu Alkoholisko dzērienu aprites likumā,» teica Andersons un uzsvēra, ka līdz ar alkohola tirdzniecības atļaušanu pēc pulksten 22 samazinātos nelegālā alkohola tirdzniecība naktīs, kā arī valsts nodokļu veidā papildus varētu iegūt miljoniem latu.

«Pēc būtības alkohola tirdzniecības aizliegums neveicina galveno sludināto mērķi - cīņu pret alkoholismu un alkohola izplatīšanu. Taču jāsaprot, ka realitātē tas nekādu uzlabojumu nav devis, gluži otrādi – nelegālais tirgus no tā plaukst un zeļ,» paskaidroja Andersons.

Atbalstīs lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju

«Iedzert.com» līdzdibinātājs arī apliecināja, ka parakstu vācējus nesatrauc plānotās izmaiņas referenduma ierosināšanas kārtībā. «Mūs nesatrauc arī politiķu ieceres sarežģīt referenduma ierosināšanas kārtību – esam pārliecināti, ka referendumu izdosies sarīkot un mūs atbalstīs lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju,» sacīja Andersons un prognozēja, ka referendumam vajadzīgo parakstu savākšanai būs nepieciešami trīs mēneši.

Pēc viņa teiktā, pašlaik «iedzert.com» aktīvistu grupa plāno izveidot arī biedrību, kuras mērķis būs cīnīties par «labas atpūtas cienītāju tiesībām». «Mums nav saprotama valsts un Eiropas Savienības negatīvā reakcija pret alkoholu kopumā – ja atbildīgās institūcijas veic pietiekamu darbu, lai novērstu alkohola izplatību nepilngadīgo vidū, pēc būtības alkoholisko dzērienu lietošana sabiedrībā nav nekāds ļaunums,» klāstīja «iedzert.com» līdzdibinātājs.

«Iedzert.com» ir projekts ar mērķi informēt Latvijas iedzīvotājus par izdevīgākajiem piedāvājumiem alkohola tirgū Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu