Ziepniekkalnā plānoti vērienīgi labiekārtošanas darbi par 2 miljoniem (329)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rekonstruējot Dižozolu ielu Ziepniekkalnā, iecerēts veikt vērienīgus apkārtnes labiekārtošanas darbus par, pēc provizoriskiem aprēķiniem, 2 miljoniem latu. Tai skaitā izveidos «garāko» soliņu galvaspilsētā. Dižozolu ielas pārbūves skiču un tehniskā projekta, kā arī ekonomiskā pamatojuma izstrādei piešķirti 167 000 latu. Tiesa, projekta īstenošanai plānots, tomēr vēl nav piesaistīts Eiropas savienības finansējums.

(Precizēts viss teksts un pievienots video ar Rīgas mēra N.Ušakova skaidrojumu «Tautas balsij».)

1.augustā LNT raidījums «Tautas balss» vēstīja, ka Ziepniekkalnā tiks būvēts «pasaulē dārgākais soliņš», kura skiču un tehniskā projekta izmaksas ir 167 000 latu. Kā TVNET norādīja Rīgas Domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, minētā summa ir paredzēta visam Dižozola ielas labiekārtošanas tehniskajam projektam kopā, soliņš ir tikai viens elements un noteikti ne dārgākais.

Soliņš apvienos dažādas sociālās grupas

Kā 1.augustā LNT raidījumam «Tautas balss» skaidroja projekta autoru, arhitektu biroja «Sarma&Norde Arhitekti» arhitekts Ints Meņģelis, projekta būtība esot pilsētas publiskās telpas izveidošana.

«Ziepniekkalnā teorētiski tā vide ir, bet ļoti nekvalitatīva, ar ļoti neskaidru prioritāti. Prioritāte ir uz mašīnām, kas tur nemaz tik ļoti nebrauc. Mēs mēģinām šajā projektā likt prioritāti tieši uz cilvēkiem, gājējiem, dažāda vecuma cilvēkiem, dažādām sociālajām grupām, lai viņi šo publisko telpu varētu lietot.»

Jau gadu izstrādā šo projektu

Rīgas domes atvēlētie 167 tūkstoši latu paredzēti visam Ziepniekkalna ielas projektam kopā - skiču un tehniskā projekta izstrādei, kā arī tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādei. Projekta autori «Tautas balsij» norāda, ka soliņa izgatavošanas un uzstādīšanas izmaksas neesot «uzpūstas» un tā ir tikai viena detaļa no projektā planotajiem darbiem.

«Pie šā projekta tiek strādāts jau gadu un vēl tiks strādāts. Šī nauda ir piešķirta projektēšanai. Pie šā projekta strādā gandrīz vai 30 cilvēki, kuru vidū ir inženieri, ūdens un elektrības plānotāji, ceļu plānotāji. Tā nav tukša pļava, tā ir sarežģīta pilsētas situācija, kur ir ļoti daudzas lietas jāatrisina,» norādīja Meņģelis.

Uz soliņa varēs apsēsties 2016.gadā

500 metrus garais soliņš patiesībā būs daudzu īsāku soliņu kopums. Kopā šā Ziepniekkalna projekta izstrādei un ieviešanai varētu tikt iztērēti aptuveni 2 miljoni latu – tā gan esot provizoriska summa. Projektam plānota, tomēr vēl nav piesaistīta Eiropas fondu nauda.

Soliņam vajadzētu būt gatavam 2016.gadā. Patlaban projekta autoriem šķiet, ka garais soliņš varētu tapt no betona un koka.

LNT «Tautas balss» sižetā paustā informācija

Pievienojam LNT «Tautas balss» sižetu, kura autori apgalvo, ka «dārgākā soliņa pasaulē» skiču un tehniskā projekta izmaksas ir 167 000 latu.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (329)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu