Trešdaļai Latvijas mazo bērnu nav vietu bērnudārzā (60)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Trešā daļa bērnu pirmsskolas vecumā neapmeklē bērnudārzus, bet gaida rindā uz vietu tajos, piektdien secinājušas Latvijas Vecāku foruma dalīborganizācijas.

Secināts arī, ka daudzus vecākus neapmierina sniegtā pakalpojuma kvalitāte. «Pirms gada aktīvu vecāku grupa panāca likuma izmaiņas, lai katram bērnam būtu vieta bērnudārzā no pusotra gadu vecuma, ja vecākiem to vajag. Diemžēl šī likuma prasība vēl aizvien netiek īstenota,» pastāstīja vecāku foruma pārstāve Jana Simanovska.

Vecāku forumā tika pārrunāts arī jautājums par bērnudārzu vietu nodrošinājumu un Ministru prezidenta Valda Dombrovska apsolītajiem, bet pašlaik zūdošajiem 23 miljoniem bērnudārzu rindu samazināšanai. Iepriekš izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis norādījis, ka solītā nauda netiek piešķirta, jo neesot piemērotu instrumentu, lai panāktu paredzētās naudas mērķtiecīgu izmantošanu bērnudārzu rindu samazināšanai.

Simanovska sacīja, ka vecāku organizācijas nevēlas šo naudu zaudēt, jo tā būtu nozīmīgs ieguldījums demogrāfiskās situācijas uzlabošanai, nodrošinot bērnu vajadzībām un vecāku interesēm atbilstošu pirmsskolas izglītību un aprūpi.

Tāpēc vecāku organizācijas 28.augustā aicinā sanākt kopā visas ieinteresētās puses, lai meklētu problēmas risinājumu.

Komentāri (60)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu