Pieaug vēja radīto postījumu skaits (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No plkst. 6.30 līdz 11.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki 34 reizes devušies novērst stiprā vēja radītos postījumus. Visvairāk izsaukumu saņemts no Rīgas un tās apkārtnes.

Kā informēja VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele, pēdējo divu stundu laikā no iedzīvotājiem saņemti apmēram 15 izsaukumi. Pārsvarā vējš nolauzis vai aizlauzis kokus un tie uzkrituši uz ceļu braucamās daļas.

Visnopietnākās problēmas stiprais vējš sagādājis Ventspilī, Ganību ielā, kur

ķieģeļu siena uzgāzusies virsū gāzes tvertnei, radot gāzes noplūdi.

VUGD darbinieki ierobežojuši bīstamo teritoriju un evakuējuši cilvēkus no blakus esošās mājas, bet «Latvijas Propāna gāzes» speciālisti veiksmīgi likvidējuši noplūdi un tagad nekādas briesmas vairs nedraud, sacīja Šembele.

VUGD Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas komandieris Genādijs Pavlovs papildināja, ka gāzes noplūde bija neliela un sprādzienbīstamības draudi nepastāvēja. Lai gan noplūde jau ir likvidēta, gāzes dienesta darbinieki turpina darbu notikuma vietā - tiek izsūknēts gāzes rezervuārs un plānots veikt ventiļu remontu.

Jau ziņots, ka problēmas Ventspilī radās tādēļ, ka siena sabrūkot bija sabojājusi gāzes krāna ventili. Kā pastāstīja Pavlovs, noplūdušo gāzi palīdzējis izkliedēt stiprais vējš. Negadījuma dēļ Ventspilī, Ganību ielā, šodien nācās arī ierobežot satiksmi, kas nu jau ir atjaunota.

Koks uzgāžas mašīnai

Kā ziņots, Talsu novada Lībagu pagastā šodien koks uzkritis uz automašīnas, bet Rīgā, Daugavgrīvas mikrorajonā, skarbajos laika apstākļos nogāzies apgaismes stabs. Vēl Rīgā divām dzīvojamām mājām vējš atrāvis daļu jumta seguma.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi brīdina, ka

Latvijas piekrastes rajonos šodien gaidāma vētra un iespējami postījumi.

No rīta un dienā daudzviet Latvijā ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 17-22 metriem sekundē, bet piekrastes rajonos vēja brāzmas sasniegs 25-27 m/s.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien palaikam gaidāms slapjš sniegs, sniegs, uz ceļiem veidosies neliels apledojums. Vietām nokrišņu laikā pasliktināta redzamība.

Gaisa temperatūra būs no plus 1 līdz plus 5 grādiem, Rīgā no plus 2 līdz plus 4 grādiem.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu