Pēc fotoradaru demontāžas haosa uz ceļiem nebūs (67)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc 1.janvāra haosa uz ceļiem, kad, iespējams, tiks demontēti uzstādītie fotoradari, nebūs, pārliecību Latvijas Televīzijā otrdien pauda Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Iekšlietu ministrija (IeM) aicina valdību noraidīt vācu ražotāja «Vitronic» izteikto priekšlikumu pārņemt esošos fotoradarus un tā vietā ar radariem aprīkot policijas transportlīdzekļus, kam būtu nepieciešami ap 500 tūkstoši latu.

«Haosa [pēc fotoradaru demontāžas] nebūs. Esmu vairāk kā pārliecināts par to, ka nebūs tā, ka ar 1.janvāri notiks kaut kādi brīnumi vai nekārtības uz Latvijas ceļiem, visi būs tā kā norāvušies [no ķēdes] vai tamlīdzīgi. Redzam, ka kopumā katru gadu situācijai uz Latvijas ceļiem ir tendence uzlaboties. Protams, ka fotoradari ir policijas kapacitātes palielināšanai, jo cilvēkus varam novirzīt tur, kur tas ir vajadzīgāk. Līdz automašīnu aprīkošanai nodrošināsim kontroli uz ceļiem ar tām ierīcēm, kas ir mūsu rīcībā, kā arī izmantojot rokas radarus. Nākotnē skatāmies uz to, ka no roku radariem varētu vispār atteikties, un aprīkotās automašīnas ar radariem varētu izpildīt pārvietojamo fotoradaru funkcijas,» sacīja Ķuzis.

Lēmumu par fotoradariem otrdien pieņems valdība.

Patlaban IeM ir noslēgusi pagaidu vienošanos ar privāto uzņēmumu par to, ka radari darbosies uz Latvijas ceļiem līdz 31.decembrim. Pēc šā datuma «V-traffic» radarus no autoceļiem demontēs un satiksmes drošību uzraudzītu Valsts policija ar saviem ātruma mērītājiem, rosina IeM.

Komentāri (67)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu