«Zaļie» vēlēšanu kampaņā Rīgā akcentu liks uz bērniem (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Zaļā partija (LZP) galveno uzsvaru vēlēšanu kampaņā Rīgā liks uz «mūsu nākotni - bērniem», uzsvēra viens no Latvijas Zaļās partijas (LZP) Rīgas mēra amata kandidātiem Guntis Belēvičs.

«Mēs dzīvojam sagandētā vidē, ēdam ar ķīmiju bagātinātu pārtiku,» uzskata Belēvičs. Viens no LZP deputātu galvenajiem uzdevumiem būs panākt, lai vismaz vienreiz dienā visi bērni Rīgā bez maksas saņemtu svaigi pagatavotas, siltas, uztura vērtības ziņā sabalansētas pusdienas, kas ir piemērotas bērna vecuma grupai. Tā būšot LZP priekšvēlēšanu programmas vissvarīgākā lieta.

LZP sola izveidot skolas ārsta institūtu, kas tiks metodiski vadīts no viena centra, lai ar ārsta, skolotāja un bērnu palīdzību aiznestu priekšstatus par to, kas ir veselīgi, līdz katra rīdzinieka mājai. «Zaļie» sola gādāt par to, lai fizkultūra skolā vairs nebūtu pabērna lomā un lai Rīgā bērniem būtu iespējas nodarboties ar sportu arī kā brīvā laika pavadīšanas veidu. Tāpat tiek solīts atbalsts veloceliņu izveidei.

Rīgā ļoti slikta gaisa kvalitāte

«Mēs gādāsim par to, lai Rīgā uzlabotos gaisa kvalitāte, kura ir ļoti slikta. Iespējams, Latvijas valstij būs jāmaksā soda naudas, ja tuvāko divu gadu laikā netiks veikti pasākumi gaisa kvalitātes uzlabošanai. Eiropas Komisija (EK) ir vērsusies pret 17 Eiropas Savienības dalībvalstīm, tostarp arī Latviju, lūdzot uzlabot gaisa kvalitāti Rīgā, kur ilgstoši ir bijuši slikti gaisa kvalitātes rādītāji,» stāstīja Belēvičs.

Sāli uz ielām vairs nekaisīšot

Ja LZP iegūs Rīgas mēra amatu, sāls uz ielām kaisīts netiks, sola Belēvičs. «Sāls ir ne tikai cilvēku veselībai kaitīga lieta, sāls nogalina kokus, kaitē suņu ķepām, sabojā pilsētniekiem apavus, grauj pilsētas infrastruktūru, bojā dzelzsbetona konstrukcijas, kanalizācijas sistēmas, automašīnu riepas. Apgalvojumi, ka sāli kaisīt ir lētāk - tie ir vienas dienas saimnieka apgalvojumi, nerēķinot visu kopā un nedomājot par rīdzinieku un pilsētas nākotni, nedomājot ilgtspējīgi,» sacīja topošais politiķis.

Visu interviju ar Belēviču lasiet aģentūras LETA mājaslapas sadaļā «Intervijas».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu