Bērziņš jaunajam pāvestam uzdāvina olu turētāju (171)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Vatikānā notika grezna un iespaidīga jaunā Romas katoļu baznīcas pāvesta Franciska inaugurācijas ceremonija. Tajā piedalījās ļoti daudz pasaules valstu pārstāvju, tostarp arī Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš. Viņš pāvestam uzdāvinājis visai savdabīgu dāvanu: sudraba trauku - olu turētāju.

Prezidenta oficiālajā kontā tviterī rakstīts, ka, sveicot pāvestu, Bērziņš pasniedza pāvestam dāvanā sudraba trauku - olu turētāju.

Aicina uz Latviju

Prezidenta mājas lapā teikts, ka Bērziņš piedalījās pāvesta Franciska pontifikāta inaugurācijas svinībās Vatikānā, sveicot jauno pāvestu no Latvijas tautas un sevis personīgi, kā arī uzaicinot pāvestu uz Latviju Pasaules jaunatnes dienās 2015, ko Latvijai ir lielas izredzes rīkot.

Tikās ar augstām amatpersonām

Inaugurācijas svinību laikā Bērziņš tikās ar dažādu valstu augstākajām amatpersonām - ASV viceprezidentu Džo Baidenu, Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, Polijas prezidentu Broņislavu Komorovski, Igaunijas valdības vadītāju Andrusu Ansipu, Vācijas kancleri Angelu Merkeli, Eirogrupas prezidentu Žanu Klodu Junkeru, Īrijas prezidentu Maiklu Higinsu.

Komentāri (171)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu