Šodien un rīt aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana (45)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijā šodien un rīt, 1.jūnijā, pašvaldību vēlēšanu dienā, ir pilnībā aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana, atgādina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Aģitācijas materiālu izvietošana aizliegta ne tikai televīzijā, bet arī radio programmās un raidījumos, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos, internetā, valsts un pašvaldību institūcijās un kapitālsabiedrībās, kurās valstij vai pašvaldībai pieder vairāk nekā 50% kapitāla daļu.

Aģitācija televīzijā bija aizliegta jau no 2.maija, taču to varēja turpināt izvērst citos medijos - radio, presē, interneta vidē. No 2.maija aģitācija televīzijā gan bija atļauta tikai tādos gadījumos, kad tiek izmantotas tiesības uz valsts nodrošināto bezmaksas raidlaiku vai tiek nodrošināta līdzdalība priekšvēlēšanu raidījumos televīzijas programmās sabiedriskajā pasūtījumā.

Tāpat no 2.maija bija aizliegta valsts un pašvaldību institūciju un to kapitālsabiedrību reklamēšana par samaksu, ja tā saturiski saistīta ar deputātu kandidātu vai viņu darbības atspoguļojumu.

Ja pamanāt aizdomīgas lietas

Policijas pienākums ir pārbaudīt jebkurus faktus vai ziņas par iespējamiem priekšvēlēšanu aģitācijas izvietošanas pārkāpumiem. Ja tiek novērots, ka šodien un rīt netiek ievēroti priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegumi, KNAB aicina par šādiem gadījumiem informēt policiju pa tālruni 110.

Gadījumos, ja iedzīvotāju rīcībā ir kāda informācija par iespējamu balsu pirkšanu, KNAB aicina vērsties policijā, zvanīt Drošības policijai vai sūtīt elektronisko pastu uz adresi «dpdd@dp.gov.lv».

Vēlēšanas jau rītdien

Jau ziņots, ka pašlaik apkopotā informācija liecina, ka dienu pirms priekšvēlēšanu aģitācijas aizlieguma neviens politiskais spēks nav pārsniedzis plānoto priekšvēlēšanu izdevumu apmēru konkrētiem vēlēšanu kampaņas izdevumiem, kā arī nav veicis aģitāciju par summu, kas pārsniedz likumā noteiktos apmērus.

Vēlēšanas notiks sestdien.

Komentāri (45)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu