Ameriks: SC/GKR opozīcijai nopietnus amatus nepiedāvās (319)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Saskaņas centrs» (SC) un «Gods kalpot Rīgai» (GKR), kas pašvaldību vēlēšanās ieguva absolūto vairākumu jeb 39 deputātu vietas, visticamāk, opozīcijai nopietnus amatus Rīgas domē nepiedāvās, pastāstīja līdzšinējais Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR).

Opozīcijas viedoklis tikšot ņemts vērā

Vienlaikus gan Ameriks norādīja, ka opozīcijas viedoklis tiks ņemts vērā. «Visiem deputātiem ir jāstrādā, lai sasniegtu pēc iespējas labāku rezultātu,» viņš piebilda.

Runājot par SC/GKR panākumu atslēgu, Ameriks norādīja, ka tik lielu rīdzinieku atbalstu izdevās iegūt iepriekšējos gados paveikto darbu dēļ.

«Periods, kurā strādāts kopā, dunčus mugurā nedurot, ir apliecinājums tam, ka politiķi var panākt daudz vairāk nekašķējoties, kā tas notiek valdībā,» sacīja Ameriks.

Runājot par konkurentu neveiksmēm, Ameriks norādīja, ka, piemēram,

par «Vienotību» daudzi cilvēki nevēlējās balsot tās mēra kandidātes Sarmītes Ēlertes retorikas dēļ,

kas, pēc Amerika teiktā, nebija visai veiksmīga. «Ēlerte savās runās rīdziniekus dalīja latviešos un krievos, tādā veidā radot pretnostatījumu, taču cilvēki gaida stabilitāti,» skaidroja vicemērs.

Jau vēstīts, ka pašvaldību vēlēšanās absolūto vairākumu – 39 vietas – Rīgas domē ieguvis «Saskaņas centra» un partijas «Gods kalpot Rīgai!» (GKR) apvienotais saraksts, palielinot ietekmi par divām deputātu vietām.

No Nacionālās apvienības ievēlēti 12 deputāti, savukārt no «Vienotības» - deviņi.

Pašvaldību vēlēšanās Rīgā kopumā startēja 611 kandidāti no 12 sarakstiem, tādējādi uz vienu deputāta vietu pretendēja vidēji 10,1 deputāta amata kandidāts.

Komentāri (319)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu