Vēja nolauzti koki sabojājuši sešas automašīnas (22)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki šodien no visas Latvijas saņēmuši 35 izsaukumus, kas saistīti ar stiprā vēja radītajiem postījumiem, tai skaitā sešos gadījumos krītoši koki un stabi sabojājuši automašīnas, bet trīs gadījumos - ēku jumtus.

VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele informēja, ka lielākā daļa izsaukumu joprojām tiek saņemti no Rīgas un tās apkārtnes. Arī visi seši gadījumi, kad krītoši koki sabojājuši automobiļus, fiksēti tieši galvaspilsētā.

Bojājumi nodarīti arī dzīvojamām mājām

Viens koks šodien uz mājas jumta uzkrita Rīgā, Lāčplēša ielā, savukārt Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā uz dzīvojamās mājas jumta neveiksmīgi piezemējās elektrības stabs. Vēlāk vēja nolauzts koks iekrita elektropārvades līnijā un sabojāja mājas jumtu Olaines novada Olaines pagastā.

Rīgā kāds koks šodien uzkrita uz tramvaja vadiem, bet vairāki citi koki un zari bija aizlūzuši, apdraudot apkārtējos, pastāstīja Šembele.

Vēl 19 gadījumos vēja nolauzti koki bija nokrituši uz ceļa braucamās daļas. Glābēji tos sazāģēja un aizvāca.

Kā ziņots, saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju šodien ap pusdienlaiku Rīgas centrā ziemeļrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 20 metrus sekundē.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu