Stradiņos atsāks pacientu uzņemšanu; ugunsgrēka iemesli - neskaidri (44)

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Stradiņa slimnīcā, kurā piektdienas rītā izcēlās ugunsgrēks, sestdien pakāpeniski atsāks pacientu uzņemšanu, informēja Veselības ministrijā (VM). Bet tikmēr ne policijai, ne arī ugunsdzēsējiem pagaidām nav versiju, kādēļ slimnīcā šorīt izcēlās ugunsgrēks.

Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle pastāstīja, ka Stradiņa slimnīcā neatliekamā palīdzības sniegšana tiks atsākta sestdien, 3. augustā plkst. 9, kad slimnīcā atsāks sniegt kardioloģisko neatliekamo palīdzību pilnā apmērā un neatliekamo palīdzību cita profila pacientiem - ierobežotā apjomā. Līdz sestdienas beigām sagaidāma informācija par darba atjaunošanu ierastā režīmā.

Informācija pacientu tuviniekiem pieejama pa tālruni 67069600.

«Tiem iedzīvotājiem, kuri paši vēlas nogādāt slimnieku ārstniecības iestādē, lai saņemtu neatliekamo medicīnisko palīdzību, lūgums doties uz citām ārstniecības iestādēm līdz brīdim, kamēr Stradiņa slimnīca atjauno darbu ierastā režīmā,» norādīja Sīle.

Par ugunsgrēka iemesliem nekādas skaidrības nav

Valsts policijas (VP) preses pārstāvis Dairis Anučins informēja, ka saistībā ar ugunsgrēku sāktajā kriminālprocesā ir noteiktas visas nepieciešamās pārbaudes, taču pagaidām par nelaimes izcelšanās iemesliem nav pat nekādu minējumu.

Uz jautājumu, kad izmeklētāji varētu nākt klajā ar versijām par iespējamajiem ugunsgrēka izcelšanās iemesliem, Anučins nevarēja atbildēt, vien sacīja, ka to rādīs izmeklēšana.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere informēja, ka pat ugunsdzēsēji, kuri strādāja notikuma vietā, šoreiz ir ļoti atturīgi, runājot par iespējamajiem nelaimes izcelšanās iemesliem.

Piemēram,

ja sākotnēji likās, ka vispirms ir bijis sprādziens, kas izraisījis aizdegšanos, tad patlaban netiek izslēgta arī pretēja notikumu secība,

sacīja Vetere, uzsverot, ka šo ugunsgrēku gan izmeklē policija.

VUGD pārstāve vien atzīmēja, ka pirmdien varētu būt zināms, ko ugunsdrošības uzraudzības inspektors konstatējis, pēc negadījuma apsekojot notikuma vietu un pārbaudot, vai slimnīcā tika ievērotas dažādos normatīvos noteiktās drošības prasības.

Vetere piebilda, ka, veicot sākotnējo ēkas konstrukciju stiprības novērtējumu, notikuma vietā esošie ugunsdzēsēji atzinuši, ka

slimnīcas korpuss ir pietiekami drošs, lai tajā varētu uzturēties cilvēki.

Pēc šī slēdziena arī personālam atļauts doties atpakaļ uz savām darbavietām.

Ja slimnīcas vadība vēlēsies, lai ēkas konstrukciju stiprību pēc pagrabstāvā notikušajiem sprādzieniem pārbauda profesionāli būvniecības eksperti, tad šī procedūra vairs neesot VUGD kompetencē.

Jau ziņots, ka piektdienas rītā Stradiņa slimnīcas 32.korpusa pagrabstāvā, kur glabājas skābekļa baloni, notika eksplozija, kā rezultātā notika aizdegšanās. Liesmas izplatījā 50 kvadrātmetru platībā. Degšanas laikā nogranda aptuveni 10 sprādzienu. Ugunsgrēkā cieta divi slimnīcas darbinieki, tika evakuēti 170 pacienti.

Par ugunsgrēka iemesliem esot pāragri spriest, tos izmeklēs policija.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca ir viena no lielākajām slimnīcām Latvijā.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu