Skolēnu prāta un sporta spēlēm rekordliels pieteikumu skaits

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas skolēnu spēka un prāta spēlēm «ZZ Čempionāts 2014» saņemts rekordliels pieteikumu skaits - pieteikušās vairāk nekā 2000 klases, kas kopumā ir gandrīz 70 000 skolēnu no visas Latvijas.

Kā informēja čempionāta sabiedrisko attiecību konsultante Zane Leite, saņemts arī sacensību vēsturē augstākais radošo mājasdarbu pieteikumu skaits.

Šobrīd notiek darbs pie sacensību pirmā posma - saņemto skolēnu mājasdarbu «Slepenā misija: Labais darbs» - izvērtēšanas. Lai varētu kvalificēties sacensību pusfināliem, skolēniem kopīgiem spēkiem bija jāizpilda radošais mājasdarbs, paveicot labu darbu savai skolai, pilsētai vai ciematam, un tas jāparāda atraktīvā video.

Visvairāk pieteikumu dalībai «ZZ Čempionātā» saņemts no Vidzemes un Kurzemes reģionu skolēniem, kam seko Rīgas reģions ar 314 pieteikumiem. Īpaši lielu interesi izrādījuši Rīgas un Liepājas skolēni, no kuriem saņemti 392 klašu pieteikumi. Trešā aktīvākā pilsēta ir Jelgava, kurai seko Valmiera, Daugavpils un Ogre.

Savukārt no klašu grupām aktīvākie ir 6.-8. klašu skolēni, kuri veido teju pusi no visiem pieteikumiem. Šogad pirmo reizi sacensību vēsturē piedalīties aicināti arī 9. un 12. klašu skolēni, un zīmīgi, ka tieši šīs klašu grupas skolēni ir otri aktīvākie pieteikumu iesniedzēji, no kuriem saņemti 593 pieteikumi.

Skolēni cīnīsies ne tikai par Latvijas radošākās, vienotākās un sportiskākās klases titulu, bet arī par vērtīgām balvām. Šogad pirmās vietas ieguvēji katrā klašu grupā saņems lidojumu ar privāto lidmašīnu uz Berlīni no saldējuma «Premia». Otrās vietas ieguvēji balvās saņems jaunākos «Huawei» viedtelefonus «Ascend G6 LTE» visai klasei, savukārt trešo vietu ieguvēji dosies ekskursijā uz zinātnisko centru «AHHAA» Igaunijā.

«ZZ Čempionātu», kurā skolu klases no visas Latvijas sacenšas, demonstrējot spēju sadarboties komandā un izmantot katra talantus un erudīciju, «Zelta zivtiņa» sadarbībā ar jauniešu organizāciju «Avantis» rīko jau astoto gadu.

Labākie mājasdarbu veicēji no katra reģiona sacentīsies pusfinālos 30.aprīlī Madonā, 2.maijā Jelgavā, 8.maijā Daugavpilī, 12.maijā Rīgā un 14.maijā Kuldīgā. Pusfinālos uzvarējušās klases par galvenajām balvām cīnīsies lielajā finālā 31.maijā Rīgā.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu