Rīgā ieradīsies EK prezidenta amata kandidāts Junkers (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šodien, 16.aprīlī, Rīgā divu dienu vizītē ieradīsies Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amata kandidāts bijušais Luksemburgas premjerministrs Žans Klods Junkers, informēja Eiropas Tautas partijas (ETP) grupas Latvijas preses un komunikācijas padomnieks Ģirts Salmgriezis.

Viesojoties Rīgā, Junkers tiksies ar Ministru prezidenti Laimdotu Straujumu (V), kā arī bijušo valdības vadītāju partijas «Vienotība» saraksta līderi maijā gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Valdi Dombrovski, kurš no ETP pretendēja uz EK prezidenta amatu, taču vēlāk atsauca savu kandidatūru.

Tāpat EK prezidenta amata kandidātam vizītes laikā ir paredzēta publiska diskusija ar studentiem un sabiedrības pārstāvjiem par Eiropas Savienības attīstības scenārijiem.

Jau ziņots, ka par galveno kandidātu EK prezidenta vēlēšanās tiek uzskatīts Junkers, kuru par savu pretendentu partijas kongresā Dublinā izraudzījusies ETP, taču viņu sagaida sīva sāncensība ar sociāldemokrātu kandidātu un pašreizējo EP prezidentu Martinu Šulcu.

59 gadus vecais Junkers ir ES politikas veterāns un, vadīdams Luksemburgas valdību 18 gadus, kļuvis par visilgāk amatā bijušo dalībvalstu premjeru. Līdztekus viņš bijis pirmais eirozonas finanšu ministru sanāksmes jeb tā dēvētās Eirogrupas priekšsēdētājs.

Junkers savas uzrunas laikā kongresa biedriem brīdināja, ka ES tautsaimniecības grūtības nebūt vēl nav pārvarētas, jo 20 miljoni eiropiešu joprojām ir bez darba. «Mūsu pirmais uzdevums ir dot mūsu bez darba esošajiem jauniešiem nākotni, atdot cerību,» uzsvēra EPP kandidāts.

EK prezidentu ievēlēs jaunais EP sasaukums. EP vēlēšanas notiks maija beigās.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu