Circenes demisiju paredzējuši totalizatora dalībnieki (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Demisijas rakstu iesniegušās veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) demisiju paredzējuši arī totalizatora dalībnieki, stāsta sporta totalizatora SIA «Viensviens.lv» vadītājs Arvīds Rasa.

Viņš norāda, ka sporta totalizatorā «Viensviens.lv» divas ar pusi nedēļas piedāvāja prognozēt notikumu iznākumu ap veselības ministres Circenes amatu, tādējādi aicinot izteikt viedokli par aktualitātēm sabiedrībā. Notikumu atrisinājums sasaucas arī ar «Viensviens.lv» klientu viedokli.

«Redzam, ka cilvēki nenoticēja esošās veselības ministres spējai saglabāt amatu līdz Saeimas vēlēšanām. Tāpēc vairums izvēlējās variantus, ka veselības ministri atbrīvos Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) vai Circene atkāpsies pati,» komentē Rasa.

Viņš piebilst, ka ministres demisija, visticamāk, liecina, ka līdz ar vēlēšanu tuvumu politiķi ieklausās vairāk sabiedrības viedoklī un pieņem tai tīkamus lēmumus.

Iedzīvotāju interese par šo jautājumu kopumā bija zemāka nekā par Eiropas Parlamenta vēlēšanām vai Eirovīziju, kā arī citām sabiedrības dienas kārtības prognozēm, ko piedāvā «Viensviens.lv».

«Tajā pašā laikā vidējā likme uz šo jautājumu ir tādā pašā līmenī kā uz citiem notikumiem mūsu totalizatorā. Apskatot likmju licēju profilu, redzam, ka tas atbilst vidējam totalizatora klientam visā Eiropā, kas ir vīrieši vecumā no 25 līdz 45 gadiem,» atzīmē Rasa.

Cik daudz cilvēku piedalījās «Viensviens.lv» totalizatorā par šo jautājumu, cik liela bija vidējā likme, kā arī to, cik liela bija kopējā vinnesta summa, «Viensviens.lv» vadītājs Rasa neatklāja. Taču viņš piebilda, ka kopš Circenes paziņojuma par demisijas iesniegšanu likmes vairs netiek pieņemtas. Savukārt laimesti tiks izmaksāti pēc tam, kad Ministru prezidente Straujuma oficiāli pieņems demisijas rakstu.

Kā ziņots, ilgstoši slimojošā un vairāku veselības aprūpes organizāciju pretestību savām reformām saņēmusī veselības ministre Circene 7.jūlijā iesniedza demisijas rakstu un Straujuma nolēmusi to pieņemt.

Tāpat ziņots, ka, neraugoties uz veselības nozares pārstāvju izteikto neuzticību un ilgstošajām problēmām, veselības ministre Circene saglabās savu amatu līdz rudenī gaidāmajām Saeimas vēlēšanām, iepriekš prognozēja sporta totalizatora «Viensviens.lv» bukmeikeri.

Saskaņā ar totalizatora prognozēm Circenes palikšanai amatā ir trīs reizes lielāka varbūtība, neraugoties uz to, ka ministre ir nepopulārākā starp Straujumas vadītās valdības locekļiem, aģentūru LETA informēja «Viensviens.lv» pārstāve Laima Zēmele.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu