«Eurojust» prezidente: Latvija ir nozīmīga spēlētāja «Eurojust»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvija ir nozīmīga spēlētāja sadarbībā ar Eiropas Savienības (ES) Aģentūru krimināltiesiskajai sadarbībai («Eurojust»), pēc tikšanās ar tieslietu ministri Baibu Broku (VL-TB/LNNK) sacīja «Eurojust» prezidente Mišela Koninska.

Latvija ir viena no 28 «spēlētājām», kura ir nozīmīga, un līdz šim mums ir bijusi lieliska pieredze darbā ar Latvijas nacionālo pārstāvi Gunāru Bundzi, kura mandāts arī bijis atjaunots, - tas pierāda, cik labi viņa centieni bijuši novērtēti gan «Eurojust», gan nacionālā līmenī, minēja Koninska.

«Mēs cīnāmies ar pārrobežu starptautiskiem noziegumiem Eiropā, un Baltijas valstis ir skārusi organizētā noziedzība. Līdz ar to Latvija ir viena no tām valstīm, kuru skar šīs problēmas, tostarp fiktīvo laulību problemātika,» pauda Koninska.

Viņa piebilda, ka Baltijas valstis kopumā ir daļa no cīņas pret organizēto noziedzību visās tās aspektos, līdz ar to runa nav tikai par vienu konkrētu organizētās noziedzības tipu.

Jautāta par Eiropas prokurora biroja izveides attīstību, «Eurojust» prezidente izteicās, ka debates par šo jautājumu vēl arvien notiek, bet pagaidām «šis priekšlikums ir apstrīdēts», tomēr debates par to turpināsies. Viņa uzsvēra, ka visgudrāk šajā jautājumā būtu nogaidīt, lai gala teksts būtu visveiksmīgākais un efektīvākais.

Kā ziņots, šodien pēc Brokas un ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera uzaicinājuma vizītē Latvijā ieradās «Eurojust» prezidente.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu