Mācības internetā - iespēja iegūt izglītību, neizejot no mājām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ikdiena vairs nav iedomājama bez modernajām tehnoloģijām un interneta. Izmantojot sniegtās iespējas, arī mācības mūsdienās ir kļuvušas daudz ērtākas un pieejamākas ikvienam.

Skola, kas ieviesa tālmācību Latvijā!

Ja kādā dzīves posmā ir nācies pamest mācības, vai arī dzīves ritms liedz turpināt mācības klātienes vidusskolā, tālmācība ir vienīgais risinājums, lai iegūtu pamatizglītību vai vidējo izglītību sev piemērotā veidā. Mācības tālmācībā ir ērtas un elastīgas, jo ļauj audzēknim pašam organizēt savu laiku, neatkarīgi no atrašanās vietas, vecuma, nodarbošanās u.c.

Rīgas Tālmācības vidusskola bija pirmais stūrakmens tālmācībai Latvijā pamatizglītības un vidējās izglītības līmenī, kas jau no 2009. gada veiksmīgi realizē vidējās izglītības un no 2010. gada arī pamatizglītības (7.-9. klase) mācību programmas. Pateicoties Rīgas Tālmācības vidusskolas kvalitatīvi izstrādātajai metodikai piecu gadu laikā skolu absolvējuši turpat 800 audzēkņu.

Kas tas ir – tālmācība?

Tālmācība ir izglītības ieguves neklātienes formas paveids, kuru raksturo strukturēti mācību materiāli, individuāls mācīšanās temps, īpaši organizēts izglītības sasniegumu novērtējums, kā arī dažādu tehnisko un elektronisko saziņas līdzekļu izmantošana. (Izglītības likums)

Rīgas Tālmācības vidusskola nodrošina mācības attālināti – internetā, ievietojot mācību materiālus – grāmatas un video lekcijas, kā arī uzdevumus speciālā tiešsaistes programmā RTV e-klasē, kas ir īpāši veidota, lai audzēknim būtu viegli un ērti mācīties pašam. Pedagogs, pārbauda izpildītos uzdevumus, novērtējot tos ar atzīmi, komentē savu vērtējumu un sniedz rekomendācijas turpmākām darbībām. Rīgas Tālmācības vidusskolas piedāvātie mācību materiāli ir unikāli, skolas pedagogu izstrādāti mācību līdzekļi, kas īpaši piemēroti tālmācībai. Audzēknim pašam mācību grāmatas nav jāpērk!

Foto: Publicitātes foto

Klātienē skolā jāierodas tikai vienu reizi - kārtojot valsts vai centralizētos eksāmenus 9. klases un 12. klases noslēgumā. Dokumentus iespējams iesniegt klātienē vai attālināti - izmantojot starptautisko vai elektronisko pastu. Pats mācību process tiek organizēts skolas mācību vidē, ja vien ir pieejams internets.

Foto: Publicitātes foto

Vēlos mācīties, kādi ir iestāšanās noteikumi?

Mācības ir iespējams uzsākt jebkurā laikā – arī vasarā, visa gada garumā. Tādā veidā netiek zaudēts laiks un mācības var turpināt vai atsākt nekavējoties. Pilnīgi visi mācību priekšmeti, kurus audzēknis ir jau apguvis, tiek ieskaitīti, nepieciešams tikai uzrādīt sekmju izrakstus vai liecības, kas to apliecina. Mācības var apgūt arī eksternātā, pēc individuāla plāna, saīsinot mācību ilgumu. Rīgas Tālmācības vidusskolā var mācīties pēc skolas grafika, apgūstot vienu klasi mācību gada laikā vai pēc individuāla grafika, apgūstot visu programmu īsākā laika posmā.

Mūsu absolvents - mūsu lepnums!

Absolvējot vidusskolu, audzēknim izsniedz dokumentu – apliecību par pamatizglītību vai atestātu par vispārējo vidējo izglītību, kas ir atzīts visās pasaules valstīs. Izsniegtais dokuments paver durvis uz tālākām izglītības iespējām Latvijā vai atvalstīs. Mēs lepojamies ar ikvienu skolas audzēkni un absolventu, kurš mērķtiecīgi tiecas uz saviem mērķiem. Starp skolas absolventiem sastopami vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, piemēram, sportisti (vieglatlēte L. Ikauniece-Admidiņa, šorttrekists R. Puķītis, hokejists R. Lipsbergs, motosportists T. Macuks u.c.), modeles (K. Caune, D. Sarkanbikse, L. Rogova) u.c.

Foto: Publicitātes foto

Interese par izglītības ieguvi tālmācībā joprojām pieaug, tādēļ ar katru mācību gadu palielinās arī jaunu tālmācības skolu skaits Latvijā. Tomēr Rīgas Tālmācības vidusskola ir lepna, ka ir pirmā tālmācības vidusskola Latvijā ar vislielāko absolventu skaitu. Esam «pionieris», izstrādājot tālmācības metodiku un piedāvājot visplašāko metodoloģisko atbalstu savam audzēknim! Rīgas Tālmācības vidusskola ir pirmā akreditētā tālmācības vidusskola valstī, kas saņēma lielāko akreditācijas termiņu - 6 gadus un šodien piedāvā tikai akreditētas mācību programmas. Rīgas Tālmācības vidusskola ir skola, ar kuru viss aizsācies un no kuras pieredzes šobrīd mācās citas tālmācības skolas.

Foto: Publicitātes foto

Aizpildi pieteikuma anketu mūsu mājaslapā jebkurā sev ērtā laikā! Dokumentus mācībām iespējams iesniegt klātienē vai ar pasta starpniecību.

Rīgas Tālmācības vidusskola

Rīga, Sesku iela 72-32

Tālrunis: 67592999, 29411041

E-pasts: info@talmacibasvsk.lv

www.talmacibasvsk.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu