Jaunā mācību gada sākumā kārtību Rīgā nodrošinās līdz 200 pašvaldības policistu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Jaunā mācību gada sākumā sabiedriskās kārtības nodrošināšanā Vecrīgā un Rīgas pilsētā plānots iesaistīt līdz 200 policijas darbiniekiem, liecina Rīgas Pašvaldības policijas sagatavotais rīcības plāns, kuru ceturtdien skatīja Rīgas domes (RD) Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja.

Saskaņā ar pasākumu plānu sākot ar 8.augustu teritoriālo pārvalžu darbinieki pievērš pastiprinātu uzmanību bērnu un jauniešu iecienītajām pulcēšanas vietām - iekškvartāliem, parkiem, aktīvās atpūtas vietām, iekļaujot tās vidēji dienā 300 darbinieku patrulēšanas maršrutos.

Savukārt Ceļu policijas pārvaldes darbinieki veic ceļu satiksmes drošības un informatīvo elementu - drošības barjeru, ceļa zīmju, ceļa apzīmējumu - apsekošanu pie Rīgas skolām un, izvērtējot esošo situāciju, līdz 23.augustam sagatavos informāciju par visiem konstatētiem trūkumiem un ziņos RD Satiksmes departamentam.

Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbinieki līdz 31.augustam veiks regulārus reidus no plkst.18.30 līdz plkst.3, apsekojot izglītības iestāžu teritorijas, pastiprināti pievēršot uzmanību sabiedriskas kārtības ievērošanai. Teritoriālo pārvalžu Administratīvo grupu, BLPN un Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes Specifisko uzdevumu nodaļas darbinieki no 18.augusta līdz 7.septembrim veiks regulārus reidus, pievēršot pastiprinātu uzmanību tirdzniecības vietām, kontrolējot alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecības aizlieguma nepilngadīgām personām ievērošanu.

No 1.septembra tiks organizētas policijas darbinieku patrulēšanas pie 132 izglītības iestāžu audzēkņu apmācībai paredzētajiem ēku kompleksiem, nodrošinot sabiedrisko kārtību pie 117 izglītības iestādēm un izglītības iestāžu filiālēm, to darba laikā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu