Žurnāliste Ilze Nagla LTV veidos reportāžas no Briseles (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par Latvijas un pasaules mērogā būtiskiem jautājumiem no Briseles turpmāk ziņos Latvijas Televīzijas Eiropas korespondente, pieredzējusī žurnāliste Ilze Nagla, «Tvnet» informēja LTV pārstāve Laura Brokāne.

Latvijas Televīzija ir pagaidām pirmā un vienīgā Latvijas televīzija, kurai ir savs pastāvīgais Eiropas korespondents.

«Latvijas Televīzijai ir svarīgi maksimāli ātri un klātienē no notikumu vietas iegūt jaunākās ziņas, kas skar Latviju un citas Eiropas Savienības dalībvalstis, tāpēc Ziņu dienestā ir nepieciešams augsta līmeņa profesionālis, kurš vēstītu par jaunākajām aktualitātēm no Briseles. Tas dod iespēju ātri un operatīvi apkopot arī citu valstu ekspertu, politiķu komentārus un viedokļus, veidojot pēc iespējas plašāku un objektīvāku ziņas fonu. Īpaši izšķiroši tas būs nākamgad, kad norisināsies Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības padomē,» skaidro LTV Ziņu dienesta vadītāja Iveta Elksne.

LTV korespondente Briselē Ilze Nagla norāda, ka patlaban vairāk nekā jebkad iepriekš Latviju interesē, ko par ģeopolitisko situāciju domā un dara Eiropas partnervalstis, jo ir skaidri redzams, cik esam atkarīgi no mūsu kaimiņvalstīm. «Eiropas korespondentam solās būt interesants un spriedzes pilns darbs, un man patiešām prieks par šo iespēju,» atzina I.Nagla, turpinot.

«No janvāra Latvija būs arī Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts - pirmo reizi vēsturē būsim pie Eiropas vadības stūres ar visiem no tā izrietošajiem pasākumiem, kas risināsies ne tikai Rīgā, bet arī Briselē. Šajā notikumu virpulī mans uzdevums būs LTV skatītājiem izstāstīt to, kas patiešām būtisks notiek un ko tas mums nozīmē,» uzsvēra I.Nagla.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Nagla Latvijas Universitātē ieguvusi bakalaura grādu sociālajās zinātnēs komunikācijas jomā, Birmingemas universitāte Lielbritānijā, politisko zinātņu un starptautisko attiecību katedrā ieguvusi maģistra grādu straptautiskajās attiecībās. Viņa neklātienē studējusi mediju un komunikācijas doktorantūrā Oslo universitātē.

Nagla strādājusi LTV «Panorāmā», Ārlietu ministrijā, tad ilgāku laiku pievērsusies sabiedriskajām attiecībām un bijusi RFB Sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja, projektu vadītāja sabiedrisko attiecību aģentūrā «Hill&Knowlton» un «Microsoft Latvia» sabiedrisko attiecību vadītāja Baltijas valstīs. 2007.gadā atgriezusies žurnālistikā un kļuvusi par Latvijas Televīzijas raidījuma «De facto» vadītāju, bet 2011.gadā aizgāja no darba Latvijas Televīzijā un kļuva par Ventspils naftas sabiedrisko attiecību vadītāju. 2013.gadā Nagla atkal atgriezusies LTV.

2010.gadā saistībā ar VID datu noplūdi, par kuru vispirms tika pavēstīts raidījumā «De facto», Ekonomikas policija steidzamības kārtā veica kratīšanu Naglas dzīvesvietā un konfiscēja viņas privāto klēpjdatoru un citus datu nesējus. Eiropas Cilvēktiesību tiesa pērn atzina, ka Latvija tādējādi pārkāpusi Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 10.pantu par vārda brīvību, un lika valstij maksāt Naglai kompensāciju 20 000 eiro apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu