PV: No 13.septembra vilcienos nevarēs izmantot Rīgas e-talonus; Rīgas dome neizpratnē (21)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

AS «Pasažieru vilciens» (PV) šodien paziņojis, ka no šā gada 13.septembra pasažieri, kuriem noteikti Rīgas domes braukšanas maksas atvieglojumi, vilcienos Rīgas pilsētas robežās e-talonu vairs nevarēs izmantot. Rīgas dome savukārt ir neizpratnē par šādu paziņojumu un uzskata šādu PV rīcību par destruktīvu.

Pv norāda, ka šāds lēmums pieņemts, jo beidzies iepriekšējais līgums ar Rīgas domi, savukārt vienošanās par turpmāku sadarbību uz abpusēji pieņemamiem noteikumiem nav panākta.

Iepriekš parakstītais sadarbības līgumu deva iespēju Rīgas pilsētas iedzīvotājiem izmantot vilcienos tās pašas priekšrocības, kādas tiem piešķirtas Rīgas pilsētas sabiedriskajā transportā.

Pērnā gada maijā Rīgas dome un Satiksmes ministrija parakstīja nodomu protokolu, kas paredz e-talonu sistēmas ieviešanu vilcienos, lai Rīgas robežās iedzīvotāji vilcienu varētu izmantot kā alternatīvu sabiedriskā transporta veidu.

Pērn jūlijā Rīgas dome pieņēma lēmumu par pašvaldības budžeta līdzekļu piešķiršanu, lai atlaides pasažieriem būtu pieejamas arī vilcienos.

Kā tolaik norādīja satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), šis ir solis uz vienotu transporta sistēmu visā valstī.

Rīgas dome savukārt šādu PV rīcību, kas sagādā neērtības rīdziniekiem, vērtē kā destruktīvu. «Rīgas dome, rūpējoties par pilsētas iedzīvotāju ērtāku pārvietošanos galvaspilsētas administratīvajā teritorijā, pagājušajā gadā noslēdza līgumu ar AS «Pasažieru vilciens», nodrošinot papildus ieņēmumus šim uzņēmumam. Kopš 2013.gada oktobra katru mēnesi PV no pašvaldības budžeta saņēma 41 500 eiro, savukārt sabiedriskā transporta lietotāji, kas izmanto e-talonu, ieguva iespēju ērti pārvietoties ar vilcienu pilsētas robežās. Pateicoties šim līgumam, vilcienos palielinājās pasažieru plūsma, jo pasažieru kategorijas, kam pienākas atlaides sabiedriskajā transportā, sāka izmantot arī PV pakalpojumus,» uzsver pašvaldība.

Ņemot vērā līguma darbības termiņu, kas beidzās 30.augustā, starp PV un Rīgas domes Satiksmes departamentu notika sarunas par līguma darbības pagarināšanu. Bija panāktas vienošanās par visiem līguma nosacījumiem, tai skaitā, par pakalpojuma apjoma summas palielināšanu, norāda Rīgas dome.

Līdz ar to PV presei izplatītais paziņojums par līguma izbeigšanu ir pēkšņs un neizprotams solis, kas sagādās neērtības rīdziniekiem un samazinās uzņēmuma ienākumus par pasažieru pārvadājumiem.

Rīgas pašvaldība no savas puses turpinās sarunas par līguma darbības pagarināšanu. «Jāizsaka nožēla, ka pašlaik rīdziniekiem tiek liegta iespēja uz iepriekšējiem nosacījumiem Rīgas administratīvās teritorijas robežās pārvietoties ar vilcienu. Atbilstoši pārvadājumi ar Rīgas domes noteiktajām atlaidēm tiek nodrošināti ar pašvaldības uzņēmuma «Rīgas satiksme» sabiedrisko transportu,» atzīmē Rīgas domes sabiedrisko attiecību speciālisti.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu