Dzintaru koncertzāles papildus projektēto darbu veikšana varētu izmaksāt 900 000 eiro (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Dzintaru koncertzāles slēgtās zāles papildus projektēto darbu veikšanas izmaksas provizoriski varētu sasniegt aptuveni 900 000 eiro, liecina Jūrmalas pilsētas domes sēdē atbalstītais lēmums.

Iespējamās izmaksas saistītas ar tehniskiem uzlabojumiem, tostarp apgaismojuma risinājumu un apskaņošanas sistēmu, kā arī telpu labiekārtojumu, informē pašvaldība. Paredzēts, ka papildu projektētie uzlabojumi nodrošinās augstu skaņas kvalitāti un telpu daudzfunkcionālu un pilnvērtīgu izmantošanu.

Plānots veikt mērījumus, lai pārliecinātos par skaņas kvalitāti un nepieciešamību izbūvēt akustiskos paneļus virs skatuves. Pašvaldība skaidro, ka, lai zāles izmantošana būtu daudzfunkcionāla, izstrādāts jauns zāles apgaismojuma risinājums, kas nodrošinās pilnvērtīgu skatuves izgaismojumu. Paredzēts arī jauns tehniskais risinājums stacionārās apskaņošanas sistēmas izbūvei. Tehniskie uzlabojumi paredz arī zāles aptumšošanas iespēju, lai telpas varētu izmantot arī multimediju pasākumiem, konferencēm un semināriem, kā arī iekšējas sakaru sistēmas izveidi, lai nodrošinātu operatīvas saziņas iespējas starp skatuves mākslinieku un pasākumu vadītāja telpām.

Līdz ar projektā jau paredzētajām plānots izbūvēt vēl papildu ģērbtuves ar kopējo ietilpību līdz 100 cilvēkiem, kā arī sanitāro mezglu skatuves mākslinieku un mūziķu ērtībām. Tehniskajos uzlabojumos paredzēti arī speciāli risinājumi cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tostarp risinājumi dzirdamības uzlabošanai cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem.

Jūrmalas dome norāda, ka, ņemot vērā prognozējamo sadārdzinājumu, papildu finansējums varētu būt nepieciešams 2014.gadā 200 000 eiro apmērā, bet 2015. gadā - 724 600 eiro apjomā. Prognozētais sadārdzinājums tiks segts no aizņēmuma līdzekļiem, ņemot aizņēmumu Valsts kasē.

Restaurācijas un rekonstrukcijas

projekta kopējās izmaksas līdz ar prognozēto sadārdzinājumu kopumā varētu sasniegt vairāk nekā 13 miljonus eiro.

Pašvaldība pieļauj, ka visi pašvaldības budžetā šim mērķim patlaban plānotie līdzekļi nebūs nepieciešami, jo papildu darbu veikšanai tiks rīkota iepirkuma procedūra, kuras rezultātā noteiks galīgo cenu.

Dzintaru koncertzāles slēgtās zāles rekonstrukcija un restaurācija sākta 2012.gada rudenī.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu