Dombrovskis gatavs iesaistīties Latvijas prezidentūras ES Padomē atbalstīšanā (3)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Valdis Dombrovskis (V/ETP), kuru nākamais Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klonds Junkers nominējis viceprezidenta amatam eiro un sociālā dialoga jautājumos, ir gatavs iesaistīties Latvijas prezidentūras ES Padomē atbalstīšanā.

Lai arī komisāriem ir jāstrādā visas ES interesēs, tas vienlaicīgi nenozīmē, ka viņiem būtu jāaizmirst valsts, kuras vēlētāji viņu ir nominējuši, intervijā norādīja Dombrovskis.

«Pirmais jautājums, pie kā nāksies ļoti nopietni strādāt ar Latviju jau tuvākajos mēnešos, ir prezidentūra ES Padomē,» sacīja Dombrovskis, skaidrojot, ka jaunā EK darbu sāks tikai nedaudz pirms prezidentūras sākuma.

«Tas, kā varētu iesaistīties atbalstīšanā, ir vēl atsevišķi izrunājams jautājums ar valdības pārstāvjiem, bet no savas puses esmu tiešām gatavs nodrošināt visu nepieciešamo koordināciju un atbalstu, ko ir iespējams sniegt Briselē,» piebilda deputāts.

Jau vēstīts, ka Junkers pagājušajā nedēļā paziņoja par komisāru portfeļu sadalījumu jaunajā komisijā, kurā Dombrovskim ticis viens no viceprezidenta amatiem.

Kā viceprezidents eiro un sociāla dialoga lomā Dombrovskis cieši sadarbosies ar citiem viceprezidentiem. Savā atbildības jomā viņš vadīs un koordinēs darbu ar vairākiem komisāriem - ekonomikas, finanšu, nodokļu un muitas politikas komisāru Pjēru Moskovisī, nodarbinātības, sociālo lietu, kvalifikācijas un darbaspēka mobilitātes komisāri Marianni Teisenu, finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības komisāru Džonatanu Hilu, iekšējā tirgus, rūpniecības, uzņēmējdarbības un mazo un vidējo uzņēmumu nozares komisāri Elžbetu Beņkovsku, reģionālās politikas komisāri Korinu Krecu un tieslietu, patērētāju aizsardzības un dzimumu vienlīdzības komisāri Veru Jourovu.

Latvijas prezidentūra ES Padomē norisināsies 2015.gada pirmajā pusē.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu