Valsts prezidents uzaicina Vatikāna vadītājus apmeklēt Latviju (18)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš, atrazdamies vizītē Vatikānā, izteicis uzaicinājumu abiem tā vadītājiem - pāvestam Franciskam un valsts sekretāram (premjeru) Pjetro Parolini - apmeklēt Latviju, aģentūra BNS uzzināja Prezidenta preses dienestā.

Tiekoties ar abiem Vatikāna līderiem un izklāstot situāciju Latvijā, Bērziņš izcēlis «Latvijas ekumenisma stiprās tradīcijas un kristīgo konfesiju regulāro sadarbību, kas Latviju izvirza kā sava veida paraugu kristiešu savstarpējai sapratnei un tolerancei salīdzinoši nelielā un daudzkonfesionālā valstī».

Pārrunājot Latvijas šī brīža lielākos izaicinājumus un uzdevumus, Valsts prezidents izklāstījis situāciju saistībā ar joprojām pastāvošajiem emigrācijas draudiem valstij, kā arī savu redzējumu par tās risinājumu, arvien vairāk ieguldot izglītībā, tās līmeņa paaugstināšanā, lai cilvēkiem būtu iespēja iegūt konkurētspējīgu profesiju un darbu.

Savukārt, pārrunājot starptautiskās aktualitātes un situāciju Austrumukrainā, abas puses bijušas vienisprātis, ka vienīgais risinājums ir sarunu ceļš miera un situācijas stabilizācijas vārdā. «Ne militāra pretdarbība, ne bruņošanas vai reāla kara darbība nebūs risinājums. Tas ved uz nekurieni,» atzinis Bērziņš, vienlaikus piebilstot, ka Latvija var justies droša NATO sastāvā, jo īpaši ņemot vērā tikko aizvadītā NATO samita lēmumus attiecībā uz reģionālo drošību.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu