Muitas šogad suņi atraduši 5 miljonus kontrabandas cigarešu (4)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Muitas pārvaldes kinologi ar tabakas izstrādājumu meklēšanas suņiem šā gada deviņos mēnešos atraduši vairāk nekā piecus miljonus kontrabandas cigarešu, liecina Valsts ieņēmuma dienesta (VID) dati, ar kuriem trešdien tika iepazīstināta Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija.

Savukārt ar narkotisko vielu meklēšanas darba suņiem konstatēti aptuveni 8,5 kilogramus dažādu narkotisko vielu, bet ar skaidras naudas meklēšanas darba suņiem - nedeklarētu skaidru naudu 151 393 eiro apmērā. Trīs gadījumos atrasta nauda 13 624 eiro vērtībā citu VID struktūrvienību organizētos kontroles pasākumos.

Šobrīd VID ir 36 darba suņi, kuri ir speciāli apmācīti narkotisko vielu, tabakas izstrādājumu un skaidras naudas meklēšanā. Kopumā valsts iestādēs strādā 256 suņi.

VID pārstāve Anita Ezis deputātus informēja, ka šobrīd aktuāla problēma ir darba suņu novecošana, tādēļ turpmākajos sešos gados dzīvniekus būs nepieciešams nomainīt. Darbam tiek atlasīti suņi no 10 mēnešu līdz divu gadu vecumam.

Komisijas deputāts, pie Saeimā esošajām frakcijām nepiederošais deputāts Gunārs Rusiņš norādīja, ka tikai Nacionālo bruņoto spēku (NBS) kinologiem nemaksā par darbu ar suņiem. Viņš uzsvēra, ka nepieciešams ieviest piemaksas par nenormēto darba laiku, jo suņi dzīvo pie kinologiem mājās, līdz ar to darbs nebeidzas arī vakarā.

Saeimas komisija trešdien diskutēja par valsts iestāžu kinoloģijas dienestu darbu, kinologu sociālajām garantijām un darba apstākļiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu