Āboltiņa kļūst par 12.Saeimas deputāti Junkura vietā (38)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Partijas «Vienotība» priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa kļuvusi par Saeimas deputāti mandātu nolikušā partijas pārstāvja Jāņa Junkura vietā. Lai pavērtu Āboltiņai ceļu uz Saeimu, Junkurs mandātu centās nolikt divreiz - pirmajā piegājienā viņa iesniegums tika atzīts par nederīgu, jo 12.Saeimas pilnvaras tobrīd vēl nebija apstiprinātas, tāpēc viņam nācās iesniegumu rakstīt atkārtoti.

Āboltiņa šodien uzpucējusies baltā žaketē nodeva arī svinīgo solījumu un tika apstiprinātas viņas deputāta pilnvaras. Balsojumā Āboltiņas pilnvaru apstiprināšanu atbalstīja 63 deputāti, pret balsoja Latvijas Reģionu apvienības (LRA) pārstāvis Arturs Kaimiņš, bet 35 parlamentārieši no «Saskaņas» un LRA balsojumā nepiedalījās.

Junkurs pirmo reizi iesniedza iesniegumu par deputāta mandāta nolikšanu plkst.12.51, proti, pirms bija apstiprinātas 12.Saeimas parlamentāriešu pilnvaras. Tāpēc šis iesniegums nebija derīgs.

Otrs iesniegums esot iesniegts plkst.15.19, un to vērtēja Saeimas pagaidu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija. Pēc šī jautājuma izvērtēšana komisija aicināja Saeimas sastāvā iestāties Āboltiņu.

Vairāki jaunievēlētie parlamentārieši, piemēram, Ringolds Balodis (ZZS) un Dainis Liepiņš (LRA) gan pauda viedokli, ka uz komisijas sēdi būtu jāuzaicina Junkurs un jāpārliecinās, vai viņš šādu lēmumu pieņēma brīvprātīgi. Liepiņš arī iebilda kopumā pret šādu procedūru. Vairāki komisijas deputāti arī pauda viedokli, ka šis jautājums būtu jāatliek.

Deputāti arī iebilda par jautājuma iekļaušanu šodienas darba kārtībā, tomēr vairākums - 59 - parlamentāriešu uzskatīja, ka šis jautājums skatāms šodien. Pret lēmuma projekta iekļaušanu darba kārtībā balsoja septiņi deputāti no Latvijas Reģionu apvienības (LRA), savukārt «Saskaņas» deputāti balsojumā nepiedalījās.

Komentāri (38)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu