Uz labāk apmaksātu darbu aizgājis valsts galvenais kibernoziegumu apkarotājs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uz labāk apmaksātu darbu aizgājis ilggadējais Valsts policijas (VP) Kibernoziegumu apkarošanas un intelektuālā īpašuma tiesību aizsardzības nodaļas vadītājs Aleksandrs Buko.

Buko bija VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 4.nodaļas vadītājs. Viņa vadītā nodaļa ir vienīgā valstī, kas specializējusies kibernoziegumu izmeklēšanā, un Buko ir viens no atzītākajiem savas jomas speciālistiem.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis pastāstīja, ka

Buko uzvarējis konkursā par darbvietu Eiropas Policijas birojā (Eiropols).

Ņemot vērā Buko zināšanas, viņa aiziešana uz daudz labāk apmaksātu darbu bija tikai laika jautājums, uzskata ministrs.

«Mēs nedrīkstam šādus speciālistus palaist, lai arī tas bija tikai laika jautājums, jo viņš tomēr ir vadošais speciālists. Tas kārtējo reizi apliecina, ka mums jāspēj radīt pievilcīgas sociālās garantijas policistiem, lai viņi paliktu dienestā,» uzsvēra ministrs.

Valsts policijas preses pārstāve Sigita Pildava teica, ka Buko amata termiņš Eiropolā ir paredzēts uz pieciem gadiem. Pēc tam viņš var izvēlēties, vai atgriezties Valsts policijā, vai arī turpināt dienestu Eiropolā.

Par VP Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 4.nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāju iecelts nodaļas vecākais inspektors Jānis Tikums.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Buko veikumu savulaik novērtējis pat ASV Federālās izmeklēšanas birojs (FIB). 2005.gadā Buko pateicību izteicis ASV Federālās izmeklēšanas biroja direktors Roberts S.Mullers. Viņš vēstulē pateicās Buko par izšķirošo lomu, virzot uz priekšu izmeklēšanu par 15 lietām Baltkrievijā, Krievijā un Ukrainā, kā arī identificējot vairākas ASV kompānijas, kas uztur aptuveni 1200 līdz 1500 bērnu pornogrāfijas un līdzīga satura lapas.

Jau ziņots, ka jaunā valdība apņemas īstenot Valsts policijas attīstības koncepciju, kuras pasākumi jūtami uzlabotu policistu darbu. Tāpat no 2016.gada paredzēts palielināt atalgojumu iekšlietu dienestu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu