Graube apmeklē NATO militāros formējumus Eiropā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube ir devies oficiālā darba vizītē uz Monsu, Beļģijā, kur apmeklēs NATO Sabiedroto spēku augstāko virspavēlniecību Eiropā, savukārt 25.novembrī viņš vizīti turpinās NATO Apvienoto spēku pavēlniecībā Brunsumā, Nīderlandē.

Kā informēja Aizsardzības ministrijā, tiekoties ar NATO Eiropas spēku virspavēlnieku ģenerāli Filipu Brīdlovu, kurš ir atbildīgs par visu alianses operāciju vadību, kā arī ģenerāli Hansu Lotāru Domrozu, Apvienoto spēku pavēlniecības štāba Brunsumā komandieri, Graube turpinās sākto konsultāciju procesu par alianses samitā Velsā pieņemto lēmumu izpildi, kas nepieciešams, lai NATO Militārā komiteja sagatavotu praktiskus priekšlikumus attiecīgu lēmumu pieņemšanai un apstiprināšanai nākamā gada februārī.

Konsultācijās tika izskatīti jautājumi par alianses spēku pastiprinātu klātbūtni Baltijas valstīs ilgtermiņā un Sevišķi ātras reaģēšanas vienības izveidošanu NATO Reaģēšanas spēku sastāvā, kā arī citi ar reģionālo drošību saistīti jautājumi.

Bruņoto spēku komandieris apmeklēs arī alianses salīdzinoši nesen izveidoto Krīžu un operāciju vadības centru Monsā, kurš pilnībā operacionāls kļuva pēc Latvijā notikušajām NATO mācībām «Steadfast Jazz 2013». Centrā darbojas kā civilie, tā arī militārie eksperti, kuri strādā vairākās stratēģiskās jomās, sākot ar krīžu identificēšanu un beidzot ar to analīzi, tādējādi sniedzot alianses komandstruktūrām visaptverošu informāciju precīzai lēmumu pieņemšanai mainīgajā drošības situācijā.

Apmeklējot abas NATO militārās struktūras, Graube tiksies ar tajās dienošajiem Latvijas karavīriem un darbiniekiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu