Pie Francijas vēstniecības Rīgā ziedi; Briselē - karogi pusmastā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai pieminētu uzbrukumā Francijas satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai nogalinātos cilvēkus, pie Francijas vēstniecības Rīgā noliktas vairākas svecītes un ziedi.

Pie vēstniecības nožogojuma un uz kāpnēm noliktas rozes, tulpes, neļķes, kā arī mārtiņrozes. Tāpat pie vēstniecības noliktas vairākas svecītes.

Līdzjūtību Francijas tautai jau vakar izteica arī Latvijas augstākās amatpersonas.

Ar automātiskajiem ieročiem bruņoti cilvēki trešdien iebruka «Charlie Hebdo» redakcijā un apšaudē tika nogalināti 12 cilvēki.

11 cilvēki uzbrukumā tika ievainoti, no kuriem četri atrodas kritiskā stāvoklī.

Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā 40 gadu laikā.

Policija aizdomās par uzbrukumu izsludinājusi meklēšanā divus brāļus - Šerifu un Saidu Kuaši. Trešais aizdomās turamais - kāds 18 gadus vecs jaunietis - pats padevies policijai.

Francijas prezidents Fransuā Olands ceturtdien izsludinājis valstī sēras.

Pieminot notikušo Parīzē, Eiropas valstu karogi pie LNB nolaisti pusmastā

Pieminot notikušo Parīzē, kur pēc uzbrukuma žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai nogalināti 12 cilvēki, Eiropas valstu karogi pie Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) nolaisti pusmastā, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariāta pārstāva Linda Jākobsone.

Ceturtdien LNB notiek vairāki prezidentūrai veltīti pasākumi.

Uzbrukumā «Charlie Hebdo» nogalināto piemiņai ES karogi Briselē nolaisti pusmastā

Eiropas Savienības (ES) karogi Briselē ceturtdien nolaisti pusmastā un Eiropas Parlamenta (EP) locekļi lietū sapulcējās pie parlamenta ēkas, lai pieminētu uzbrukumā Francijas satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai nogalinātos cilvēkus.

Plkst.10.45 (plkst.11.45 pēc Latvijas laika) pie parlamenta ēkas tika ievērots klusuma brīdis, lai pieminētu upurus un paustu solidaritāti Francijai.

Atsevišķi Eiropas Komisijas (EK) locekļi kopā ar Latvijas valdību ievēroja klusuma brīdi Rīgā, kur tiek atzīmēts Latvijas ES prezidentūras sākums.

EK paziņoja, ka pusdienlaikā (plkst.13 pēc Latvijas laika) darbu pārtrauks arī komisijas biroji Briselē, lai pieminētu uzbrukuma upurus.

Komisijas prezidents Donalds Tusks norādīja, ka viņš aicinājis arī darbiniekus noturēt klusuma brīdi.

Jau vēstīts, ka ar automātiskajiem ieročiem bruņoti cilvēki trešdien iebruka «Charlie Hebdo» redakcijā, nogalinot 12 cilvēkus.

Tas ir asiņainākais teroristu uzbrukums Francijā 40 gadu laikā.

Traģiskais incidents šokējis visu Franciju un raisījis bažas par vēl citiem džihādistu uzbrukumiem, sevišķi, ņemot vērā faktu, ka Eiropā atgriežas daudzi kaujinieki, kuri cīnījušies Sīrijā un Irākā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu