Parlaments atbalsta ideju ļaut NBS sniegt plašāku atbalstu jaunsargu apmācīšanā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Nacionālo bruņoto spēku (NBS) likumā, kas paredz NBS plašākas tiesības sniegt atbalstu jaunsargu apmācīšanā.

Paredzēts paplašināt NBS veicamo pasākumu loku, nosakot, ka NBS sniedz atbalstu jaunatnes izglītošanai valsts aizsardzības jomā un sniedz atbalstu Rekrutēšanas un Jaunsardzes centram jaunsargu interešu izglītības programmas īstenošanā.

NBS likumprojektā skaidri noteikta jēdziena «militārais objekts» nozīme. Saskaņā ar grozījumiem militārais objekts ir Aizsardzības ministrijas valdījumā vai turējumā esošs vai citas fiziskas vai juridiskas personas īpašumā vai valdījumā esošs nekustamais īpašums, kas nodots lietošanā NBS.

Šādas izmaiņas nepieciešamas, jo Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss patlaban paredz sodu par patvaļīgu iekļūšanu militārajos objektos un militāro objektu aprīkojuma bojāšanu, taču ārējos normatīvajos aktos nav skaidrojuma, kas ir saprotams ar jēdzienu «militārais objekts». NBS ir saskārušies ar situāciju, kad, piemēram, pašvaldības policija lūdz sniegt informāciju par normatīvajiem aktiem, kuri nosaka, kas ir saprotams ar militāro objektu.

Grozījumi arī skaidrāk nosaka Militārās policijas tiesības satiksmes uzraudzībā apsargājamo personu uzturēšanās vietās un pavadot NBS transportu un militārās kravas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu