No 60 politiskajām partijām reģistrus iesniegušas vien 17

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

No 60 Latvijā reģistrētajām politiskajām partijām partiju reģistrus Uzņēmumu reģistrā (UR) iesniegušas vien 17, informēja UR.

Visām partijām biedru reģistri bija jāiesniedz UR līdz šā gada 1.martam.

Partiju biedru reģistrus laikā iesniegusi Kristīgi demokrātiskā savienība, kā arī Latgales partija, Latvijas Sociālistiskā partija, attīstības partija «Politiskā organizācija», Latvijas Zemnieku savienība, «Gods kalpot Rīgai», Jaunā konservatīvā partija, «Latvijai un Ventspilij», «Latvijas attīstībai», Liepājas partija, «No sirds Latvijai», «Izaugsme», «Reģionu alianse», «Saskaņa», «Tēvzemes mantojums», «Valmierai un Vidzemei» un «Vienotība».

UR pieļauj, ka kāda no partijām dokumentus UR nosūtījusi pa pastu, bet reģistrā dokumenti vēl nav saņemti, līdz ar to šonedēļ partiju saraksts, kuras ir iesniegušas biedru reģistru, iespējams, papildināsies.

UR skaidroja, ka tām partijām, kas partijas biedru reģistru nav iesniegušas līdz šā gada 1.martam, UR sūtīs rakstveida brīdinājumu. Ja brīdinājumā norādītajā termiņā partijas neizpildīs likuma prasības, tad UR ir tiesības vērsties tiesā ar prasību apturēt partiju darbību. Saskaņā ar likumu tiesa var apturēt partijas darbību uz laiku līdz sešiem mēnešiem.

Jau ziņots, ka 2013.gada 27.novembrī stājās spēkā grozījumi Politisko partiju likumā, kas paredz, ka visām partijām līdz 1.martam Uzņēmumu reģistrā (UR) ir jāiesniedz partijas biedru reģistri.

Arī 2014.gadā lielākā daļa partiju reģistrus UR neiesniedza laikā. Pērn līdz 1.martam partiju reģistrus UR iesniedza 16 no 66 partijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu