Sāk pārbaudi par signalizācijas trauksmēm «Rīgas Veselības centrā»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sācis pārbaudi saistībā ar regulārajām signalizācijas trauksmēm «Rīgas Veselības centrā», Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisijā apstiprināja VUGD pārstāvis Dzintars Lagzdiņš.

Komisijas priekšsēdētājs Ringolds Balodis («No sirds Latvijai») teica, ka plašsaziņas līdzekļos izskanējusi informācija, ka «Rīgas Veselības centrā» regulāri atskan signalizācija, tomēr cilvēki ēku neatstāj.

Lagzdiņš norādīja, ka pārbaude ir sākta un tā turpinās, tādēļ viņš neko vairāk nekomentēja. VUGD pārstāvis solīja deputātus informēt par pārbaudes rezultātiem.

VUGD pārstāvis uzsvēra, ka, atskanot trauksmes signalizācijai, cilvēkiem ir jāpamet telpas. «Pēc būtības ir tā - ja signalizācija nostrādā, ir jāevakuējas,» viņš sacīja.

Saeimas Zolitūdes traģēdijas parlamentārās izmeklēšanas komisija pirmdien diskutēja par publisku ēku īpašnieku, apsaimniekotāju un telpu nomnieku pienākumu un atbildību drošības risku gadījumā apturēt ēkas ekspluatāciju, nepieciešamības gadījumā veicot arī cilvēku evakuāciju.

2013.gada 21.novembrī, iegrūstot lielveikala «Maxima» jumtam Rīgā, Zolitūdē, dzīvību zaudēja 54 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu