Pabalstu pārtikas iegādei pēdējo četru mēnešu laikā saņēmis gandrīz 21 000 rīdzinieku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Vienreizēju pabalstu pārtikas iegādei pēdējo četru mēnešu laikā saņēmis 20 801 rīdzinieks, pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice.

Lai saņemtu pabalstu, iedzīvotājiem no 23.novembra līdz 31.martam bija jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā. Līdz šim pabalsts izmaksāts 20 801 rīdziniekam par kopējos summu 936 045 eiro. Pašlaik vēl tiek apstrādāti iesniegumi, kas saņemti pēdējās dienās, tādēļ pabalstu saņēmušo skaits varētu pieaugt vēl par vismaz 400 rīdziniekiem, skaidroja Brice.

Pabalsts tiek piešķirts rīdziniekiem, kuri deklarējuši pamata dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā ne mazāk kā gadu pirms pabalsta pieprasīšanas.

Pabalsta apmērs vienam cilvēkam ir 45 eiro.

Tiesības saņemt pabalstu ir bērnam invalīdam vai ar celiakiju slimam bērnam, kuram nav noteikta invaliditāte un kurš saņem valsts atbalstu, atsevišķi dzīvojošam vai ģimenē, kurā nav nevienas darbspējīgas personas, dzīvojošam valsts vecuma pensijas saņēmējam, invaliditātes pensijas saņēmējam un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, ja ģimenes (personas) pēdējo trīs mēnešu vidējie ienākumi nepārsniedz 257 eiro katram ģimenes loceklim mēnesī, kā arī valsts vecuma pensijas saņēmējam, invaliditātes pensijas saņēmējam un sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam, kurš dzīvo ģimenē, kura normatīvo aktu kārtībā atzīta par trūcīgu.

Lai saņemtu pabalstu, personai vai viņas likumīgajam pārstāvim jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, jāiesniedz iesniegums un jāaizpilda un jāparaksta iztikas līdzekļu deklarācija, ja nav spēkā esošas iztikas līdzekļu deklarācijas. Pabalsts bērnam invalīdam vai ar celiakiju slimam bērnam tiek piešķirts bez ģimenes ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas. Mutvārdu iesniegumu tūlīt pēc tā saņemšanas Rīgas Sociālā dienesta speciālists noformē rakstveidā, un iesniedzējs to paraksta.

Pabalsts tiek izmaksāts, pārskaitot norādītajā norēķinu kontā vai izmaksājot skaidrā naudā.

Neskaidrību gadījumos informāciju var iegūt, zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu