«Homburg Zolitude» aicina Rīgas domi uz pārrunām par jaunbūves Priedaines ielā 20 maiņu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Uzņēmums «Homburg Zolitude» sagatavojis vēstuli Rīgas domei, kurā norādīts, ka uzņēmums ir atvērts turpmākām pārrunām par iespējamo nekustamā īpašuma maiņu Priedaines ielā 20, pastāstīja «Homburg Zolitude» pārstāve Rūta Grikmane.

««Homburg Zolitude» sagatavojusi vēstuli Rīgas domei, kurā norādīts, ka uzņēmums principā ir atvērts turpmākām pārrunām par iespējamo nekustamā īpašuma maiņu pie nosacījuma, ka tiks atrisinātas radušās domstarpības un «Homburg Zolitude» sapratīs iemeslus Rīgas domes pretrunīgajai rīcībai, kas konstatēta pēdējā mēneša laikā. «Homburg Zolitude» aicina Rīgas domes vadību uz atkārtotu tikšanos, lai nonāktu pie kopēja tālākā risinājuma,» sacīja Grikmane.

Jau vēstīts, ka Rīgas domes Vidi degradējošu būvju komisija klasificēja daudzstāvu dzīvojamo māju Priedaines ielā 20 kā graustu un piešķīra tai A kategoriju. Atzīts, ka ka telpas nav derīgas turpmākai ekspluatācijai. Dome norādīja, ka piedāvājusi uzņēmumam mainīt šo īpašumu pret citu līdzvērtīgu pašvaldības īpašumu, taču nav saņēmusi atbildi. «Homburg Zolitude» savukārt uzskata, ka pirmie uzsākuši diskusiju par iespējamo īpašuma maiņu, un ir neizpratnē par komisijas pieņemto lēmumu.

Priedaines ielas 20 projekta attīstītājs ir «Homburg Zolitude», kas pieder Nīderlandē reģistrētam investīciju fondam « Homburg Eastern Europe Fund B.V.», kura īpašnieki ir aptuveni 800 privātpersonu. Uzņēmumam piederēja sabrukušā «Maxima» veikala jumta virsējā daļa, pazemes autostāvvieta un blakus uzbūvētais daudzdzīvokļu nams. Tirdzniecības platību īpašnieks ir «Tineo», kas savukārt ēku iznomāja mazumtirgotājam «Maxima Latvija».

Veikalā «Maxima» 2013.gada 21.novembra vakarā iebruka jumts. Katastrofā gāja bojā 54 cilvēki, tostarp trīs glābēji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu