Austrijas vēstniecība Latvijā varētu tikt slēgta nākamā gada vasarā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Austrijas vēstniecība Latvijā varētu tikt slēgta nākamā gada vasarā, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

«Esam saņēmuši informāciju par Austrijas ĀM nodomu nākotnē slēgt vairākas savas vēstniecības Eiropas valstīs, tajā skaitā Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Maltā. Latvijā Austrijas vēstniecība varētu tikt slēgta nākamā gada vasarā,» norādīja ministrijā.

Saskaņā ar Austrijas ĀM sniegto informāciju, šāds lēmums tiek pieņemts finansiālu apsvērumu dēļ,

proti, ar mērķi pārstrukturēt savu pārstāvniecību tīklu.

«Saprotam, ka katras valsts ziņā ir lemt par tās diplomātiskā dienesta optimizāciju un tālāku attīstību, un vienlaikus atzīmējam, ka Latvijas un Austrijas kopīgais intensīvais darbs divpusējā un daudzpusējā jomā tiek un tiks turpināts. Mums ir ciešs politiskais dialogs aktuālajos Eiropas Savienības jautājumos. Savukārt Latvijas un Austrijas sadarbību ekonomiskajā jomā turpinās Austrijas Ekonomikas un tirdzniecības kamera un Latvijas vēstniecība Austrijā,» norāda ĀM.

Kā ziņots, Austrija plāno slēgt savas vēstniecības Baltijas valstīs un Maltā, tā vietā atverot pārstāvniecības citās stratēģiski nozīmīgās vietās, raksta Austrijas ziņu aģentūra APA.

Vēstniecības Latvijā, Igaunijā un Lietuvā, kā arī Maltā plānots slēgt līdz 2018.gada rudenim,

informējis Austrijas ārlietu ministrs Sebastjans Kurcs.

Pēc vēstniecību slēgšanas pakalpojumi Baltijas valstu iedzīvotājiem tiks nodrošināti Vīnē vai kādā citā reģionam tuvā valstī, piemēram, Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā.

Kurcs noraidījis pieņēmumu, ka minēto vēstniecību slēgšana ir pretrunā ar aktuālajām norisēm - Ukrainas krīzi un bēgļu centieniem pāri Vidusjūrai nokļūt Eiropā.

Pārmaiņu plāns paredz atvērt vēstniecību Baltkrievijā, Moldovā vai Gruzijā.

Austrijas ārlietu ministrs sacījis, ka Austrija koncentrēsies uz tām valstīm, kurām ir īpaši sarežģītas attiecības ar Krieviju. Turklāt Igaunija, Latvija un Lietuva ir pārstāvētas Eiropas Savienībā un NATO.

Austrijas ārlietu dienesta pārmaiņu plāns paredz stiprināt pārstāvniecību politiski nozīmīgos reģionos, kā arī izaugsmes un inovāciju centros, piemēram, Austrijas ārlietu dienests plāno paplašināt klātbūtni ASV Silīcija ielejā. Plānots atvērt jaunas vēstniecības Singapūrā un Katarā.

Austrijas ārlietu dienesta reforma līdz 2019.gadam ļaušot valstij ietaupīt 39 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu