Rekrutēšanas funkciju plāno pilnībā nodot NBS

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No nākamā gada 1.janvāra Nacionālie bruņotie spēki (NBS) pilnībā pārņems rekrutēšanas funkciju, liecina grozījumi vairākos Ministru kabineta (MK) rīkojumos, kurus otrdien, 4.augustā, skatīs valdība.

Aizsardzības ministrija (AM) norāda, ka patlaban rekrutēšanas un atlases funkcija ir sadalīta starp Rekrutēšanas un jaunsardzes centru un NBS Mācību vadības pavēlniecības Atlases un rezerves personāla uzskaites centru.

Lai nodrošinātu lielāku rekrutēšanas un atlases sistēmas efektivitāti un novērstu savstarpēji cieši saistītu uzdevumu un resursu sadrumstalotību starp divām institūcijām, visas ar rekrutēšanas un atlases procesu organizāciju saistītās darbības tiks nodotas vienas institūcijas – NBS Mācību vadības pavēlniecības – atbildībā. Vienlaikus tiks mainīts Rekrutēšanas un jaunsardzes centra nosaukums, kuru turpmāk paredzēts saukt par Jaunsardzes un informācijas resursu centru.

AM norāda, ka jauns iestādes nosaukums atspoguļos ne tikai centra darbu ar jaunatni, bet arī sabiedrības nodrošināšanu ar nepieciešamo informāciju par valsts aizsardzības tematiku, audiovizuālo materiālu par valsts drošības un aizsardzības tematiku veidošanu, kā arī preses izdevumu veidošanu («Tēvijas sargs»).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu