Pie valdības ēkas piketēs bēgļu uzņemšanas atbalstam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iepretim Ministru kabinetam plāno rīkot sapulci, lai iestātos «par atvērtu sabiedrību Latvijā», paužot atbalstu bēgļu uzņemšanai. Sākotnēji akcijas pieteicēji plānojuši pulcēties jau rīt, 5.augustā, no plkst.18 līdz 18.30, taču šodien pasākuma organizatori nolēmuši to pārcelt uz septembra sākumu, lai tam labāk sagatavotos.

Kā pastāstīja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis, pasākumu domē pieteicis Ojārs Kapteinis. Viņš norādījis, ka sapulcē piedalīsies ap 50 cilvēku, kuri pulcēsies Brīvības bulvāra alejā iepretim Ministru kabinetam. Kā pasākuma mērķis norādīts «par atvērtu sabiedrību Latvijā».

Kapteinis norādīja, ka rītdienas pasākums tiks atcelts, jo aktīvisti nepaspēšot tam sagatavoties. Pasākums pārcelts uz septembri, taču patlaban precīzs piketa datums un laiks nav zināms.

Kapteinis skaidroja, ka pasākuma mērķis ir iestāties par atvērtu sabiedrību, tostarp atbalstot bēgļu uzņemšanu Latvijā un nosodot rasismu.

Kā ziņots, pie valdības nama šodien plkst.18 notiks nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) atbalstītā protesta akcija pret jaunu imigrantu uzņemšanu Latvijā.

Protesta akciju organizē biedrība «Tēvijas sargi». VL-TB/LNNK ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts iepriekš informēja, ka atbalstu šim pasākumam pauda arī Latvijas Nacionālo partizānu apvienība, Latvijas Nacionālo karavīru biedrība, Rīgas Politiski represēto biedrība, Latvijas Ordeņu brālība, vīru kopa «Vilki», folkloras kopa «Vilkači», kā arī citas organizācijas.

Jau ziņots, ka 6.jūlijā Ministru kabinets vienojās, ka Latvija divu gadu laikā Eiropas Savienības pārvietošanas programmas un mītnesvietas maiņas programmā solidāri uzņems kopumā 250 bēgļus, kuriem ir nepieciešama starptautiskā aizsardzība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu